Puter sa začinima

14/01/2016
Kuva i piše:
Robert Denić

robert-denic-profil-200

 

 

 

Sastojci:

hrono-kuhinja-kuvar-ana-cubela
  • 250 grama putera ( možete koristiti i manje )
  • manja veza peršuna
  • 2 čena belog luka
  • malo rendane kore limuna
  • so i biber (po želji)

Puter treba da stoji u posudi na sobnoj temperaturi da omekša. Peršun i beli luk naseckajte što sitnije. Sipajte u posudu (gde je puter) sve sastojke (peršun,beli luk, malo rendane kore limuna, so i biber).

Puter sa zacinima 1 s

Sve dobro promešajte da se sastojci lepo sjedine sa puterom. Na providnu foliju (ako vam je zgodnije možete da koristite i papir za pečenje) stavite puter, uvijete ga, uvijete krajeve sa obe strane da dobije oblik salame.

Puter sa zacinima 2 s

Ovakav puter je veoma ukusan dodatak svakom doručku a savršeno ide uz pečeno meso (na vruć komad pečene piletine npr samo stavite kašiku ovog putera i uživajte u ukusima).

Puter sa zacinima 3 ss

Ako pravite manju količinu i jedete ga često, može slobodno stajati u frižideru. Veću količinu držite u zamrzivaču (oko 2 meseca) i koristite po potrebi.

P.S Izbegnite beli luk ako posle doručka idete parvo na posao 🙂 .

Prijatno.



6 komentara

  1. Posto sam tek nedavno pocela da citam o hrono ishrani zanima me dal je za dorucak recimo dozvoljeno kiselo mleko sa mlevenim lanom,susamom,chiom,bademom,semenkama suncokreta i bundeve?

  2. Zanima me kako se gleda na puter u restrikciji. Kao masnoća ili kao mlečni proizvod?
    Sme li za svaki obrok ili samo za doručak?

    1. Odlično se gleda na njkega 🙂 Kao na msnoću, mođe da se meša sa mlečnim. Možete sa njim povremeno i ručak da spremite, samo vodite računa. Iz prakse znam da uvek ode više putera nego neke druge masnoće kada se sa njim, na primer, sprema meso.

  3. Super. Ne spremam sa njim meso nego povrće 🙂 Prokuvam karfiol i brokoli pa u tiganju otopim kockicu putera, dodam povrće, seckani beli luk i natur začin. Nekoliko sekundi, tek toliko da se ukusi prožmu. Fantastičan prilog uz bilo koje meso.
    Smem li za vrečeru tako da spremim?

Ostavite komentar