Puter sa mirođijom

27/09/2014

Pošto se na puter u hrono ishrani gleda kao na mast, a ne na mlečni proizvod, pa ga stoga možemo mešati i sa jajima i sa drugim mlečnim proizvodima, mi ga često koristimo za doručak. A da bi ga učinili zanimljivijim, mešamo ga sa raznim začinima. U njega možete staviti bilo šta, ali ja ga najviše volim sa sitno seckanom svežom mirođijom.

puter s mirodjijom sredjeno SAJT

Ostavite puter da smekša, dodate u njega malo morske soli i svežu mirođiju. Sve pomešate kašikom ili, ako pravite veću količinu, možete da stavite i u blender. Što se više izmeša ukus bude intezivniji.

Pored mirođije, u puter možete da stavljate vlašac, beli luk, ruzmarin, origano, majčinu dušicu….šta vam god padne na pamet. Još ako je hleb vruć……

Prijatno!

hrono-kuhinja-kuvar-ana-cubela

Ovo na slici je domaći Sickin hleb, pogledajte recept.



2 komentara

  1. Ovako i ja pravim aromatični puter 🙂
    Ne znam da li je po hrono, ali je iiizvrsno kada se doda malo limunovog soka, čak možda i malo rendane kore limuna.
    Za one koje brine hemija u limunovoj kori ja držim limun u rastvoru vode i sode bikarbone, a može i sa zeolitom. Samo da Ana kaže da li je uopšte ok dodavati limun prema hrono pravilima.

    Pozdrav 🙂

Ostavite komentar