Nešto malo drgačije ali jako dobro
Pošto se na puter u hrono ishrani gleda kao na mast, a ne na mlečni proizvod, pa ga stoga možemo mešati i sa jajima i sa drugim mlečnim proizvodima, mi ga često koristimo za doručak. A da bi ga učinili zanimljivijim, mešamo ga sa raznim začinima. U njega možete staviti bilo šta, ali ja ga najviše volim sa sitno seckanom svežom mirođijom.
Ostavite puter da smekša, dodate u njega malo morske soli i svežu mirođiju. Sve pomešate kašikom ili, ako pravite veću količinu, možete da stavite i u blender. Što se više izmeša ukus bude intezivniji.
Pored mirođije, u puter možete da stavljate vlašac, beli luk, ruzmarin, origano, majčinu dušicu….šta vam god padne na pamet. Još ako je hleb vruć……
Prijatno!
Ovo na slici je domaći Sickin hleb, pogledajte recept.
Ovako i ja pravim aromatični puter 🙂
Ne znam da li je po hrono, ali je iiizvrsno kada se doda malo limunovog soka, čak možda i malo rendane kore limuna.
Za one koje brine hemija u limunovoj kori ja držim limun u rastvoru vode i sode bikarbone, a može i sa zeolitom. Samo da Ana kaže da li je uopšte ok dodavati limun prema hrono pravilima.
Pozdrav 🙂
Limun je više nego ok 🙂