Punjeni plavi patlidžan

13/09/2014

Punjeni plavi patlidžan sa salatom od rendane cvekle i šargarepe (malo zdravlja pored ovolikog mesa ).

Patlidžan se prepolovi, zareže rešetkasto i pospe solju da pusti vodu i gorčinu.
FIL: Pola glavice crvenog luka, glavica mlađeg belog luka, 300g mlevenog mesa (ovo je bio jako veliki patlidžan), so, biber, mleveni kumin.
Kada se smesa prodinsta doda se peršun deo smese ubaciti u blender sa srcem patlidžana, pa sa svim zajedno puniti. Preko patlidžana sam stavila jedno umućeno belance (preko oba dela patlidžana).
Na kraju sam polila ljutim sosom i svežim peršunom.

punjeni patlidzan



3 komentara

    1. Možete da izdinstate luk maltene do tačke topljenja, dodate začine, uključujući i čili, nalijete paradajz sos i ostavite sve da se ukrčka a da se sos zgusne.

Ostavite komentar