Svinjski file skoro uvek spremam u foliju. Ona zadrži sve začine i mnogo se brže ispeče. I ostane sočan.
Punjeni plavi patlidžan sa salatom od rendane cvekle i šargarepe (malo zdravlja pored ovolikog mesa ).
Patlidžan se prepolovi, zareže rešetkasto i pospe solju da pusti vodu i gorčinu.
FIL: Pola glavice crvenog luka, glavica mlađeg belog luka, 300g mlevenog mesa (ovo je bio jako veliki patlidžan), so, biber, mleveni kumin.
Kada se smesa prodinsta doda se peršun deo smese ubaciti u blender sa srcem patlidžana, pa sa svim zajedno puniti. Preko patlidžana sam stavila jedno umućeno belance (preko oba dela patlidžana).
Na kraju sam polila ljutim sosom i svežim peršunom.
Je l ljuti sos kupujete ili pravite? Ako pravite, moze li recept?
Možete da izdinstate luk maltene do tačke topljenja, dodate začine, uključujući i čili, nalijete paradajz sos i ostavite sve da se ukrčka a da se sos zgusne.