Punjene pečurke

14/09/2014

Pečurke se generalno ne preporučuju za večeru zato što se teško i dugo vare. Međutim, ja sa njima nemam nikakav probleme kada ih jedem za večeru pa ih često korsitim kao dobru zamenu za meso.

Punjene pecurke2

Izdinsta se crni luk, beli luk, pešun i nogice od pečurki. Napune se i stave u rernu sa malo putera. Budu gotove za najduže dvadesetak minuta, i budu jako sočne.

Punjene pecurke novo

Dodajte uz njih zelenu salatu i uživajte!

hrono-kuhinja-kuvar-ana-cubela


7 komentara

  1. Da li je ova vecera predvidjena za restrikciju, posto se koristi puter? Taj deo nikako da ukapiram, da li moze da se koristi umesto masti ili ulja za sve obroke, sve dok je u granicama, odnosno, spada u 60-80 gr nedeljno? Takodje, da li se tretira kao mlecno za dorucak, u smislu da przim jaja na njemu, ili ga dodajem zitaricama, i moze li biti kombinovan sa nekim drugim mlecnim proizvodima. Pitam, jer bi mlecno trebalo koristiti 3-4 puta nedeljno, pa ne bih da mi to ode bas na puter 🙂

    1. Retko stavim puter za večeru, uglavnom jedem dinstano ili blago grilovana pa prelijem maslinovim. Ponekad može da se doda malkice

  2. I jos jedno pitanje, da li moze da se kombinuje puter sa hlebom, pecenicom i kiselim mlekom pomesanim sa lanom za dorucak? Takodje, da li puter koji stavljam u hleb ulazi u tih 60-80 gr nedeljno?

  3. Hvala na odgovoru. Dodatno me je zbunilo to sto u receptu pise da se pecurke “Napune i stave u rernu sa malo putera” 🙂

Ostavite komentar