Punjene pa rastavljene prženice

14/11/2018

Kuva i piše:
Ana Ćubela

 

 

 

hrono-kuhinja-kuvar-ana-cubela

 

 

 

Ovako izgleda kada odlučim da budem pametna i kreativna. a ne porazmislim ni sekundu kako treba. Jer – žuri se i sugurno će sve ispasti kako treba. Aha…..Važi.

Pre neku nedelju mi iskoči ova slika na internetu:

https://www.instagram.com/p/BotNNOcF9pe/

I ja odlučim da napravim punjene prženice. Znam da neće biti baš ovakve kao na slici jer su hrono hlebovi drugačiji, jer mi ne koristimo duboko cvrčeće ulje, ali sam bila ubeđena jutros da će ispasti fantastično. Ma mogla bih da se kladim. Kad ono….

Prvo, ne porazmislim o hlebu, uzmem neki već mrvljiv, umesto da napravi moni pa prženice ostavim za sutra. Onda parčićima nekako isečem ivice a da se ne raspadnu skroz. Onda shvatim da mi je punjenje suvise veliko da bih lepo spojila ivice, odnosno parčići hleba mali. Ali ne, ja ne odustajem.

Umutim dva jaja, napravim “sendvičiće”, ubacima u jaja, pa u tiganj sa zagrejanom mašću.

I šta mislite šta se desilo? Pa sve se raspalo, normalno. E onda sam svaki deo rasporedila po tiganju, zalila ostatkom umućenih jaja i pekla sa obe strane.

Od punjenih prženica sam dobila rastavljene prženice u kajgani. Ali je bilo barem ukusno. I to opasno ukusno.

A vi ne morate da se mučite sledeći put. Utopite hleb u jaja, ubacite u tiganj, između stavite šunku pa sve zalijte jajima. Okrenite jednom, dodajte začine, paradajz i gotovo. Odličan doručak.

Da li želite da dobijate notifikacije sa bloga “Hrono kuhinja”?

 Ostavite komentar