Punjene korpice sa kobasicom i prazilukom

26/03/2019

Kuva i piše:
Ana Ćubela

 

 

 

hrono-kuhinja-kuvar-ana-cubela

 

 

 

 

Dugo nisam pravila korpice. Brzo se prave, uvek ispadnu kako treba i mogi da se pune bilo čim. Ovog puta smo imali i posno i mrsno punjenje. Kao što smo obećali da ćemo svake nedelje praviti nešto i za one koji poste ali i za one koji ne poste.

Recept za testo se već negde krije na blogu, ali ga nije zgoreg ponoviti.

Pogledajte kako smo pravili korpice:

Brašno možete da koristite po želji. Ovog jutra sam mešala speltino i ražano u jednakoj razmeri

Potrebno vam je:

  • 200 gr brašna + za radnu ploču
  • Prstohvat ili dva morske soli
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 120 ml mlake vode
  • 1/2 praška za pecivo

Pomešajte brašna, so i prašak za pecivo. Zatim dodajte ulje i vodu i sve zamesite kašikom. I poslednjih nedelja koristim Mirin trik, bez obzira da li se testo fermentisalo pre toga. Onda kada dodam prašak za pecivo, poklopim činiju i stavim je na šerpicu sa malo vrele vode. Od pare i toplote, testo postane mnogo lepše za rad. Ostavite ga tako dok spremite punjenje ili nešto drugo.

Nakon toga razvucite testo što tanje pa nekom šoljom izvadite krugove i stavljajte ih u kalup praveći korpice (možete da vidite u videu iznad).

Ostavite ga da stoji dok pripremate punjenje ili neke druge stvari. A jedno od punjenja koje sam napravila je mrsno i slasno.

Potrebno vam je (za 6 korpica):

  • 2 manja i tanja struka praziluka
  • 100 grama Kosmajska sremske kobasice
  • 2 jajeta
  • Začini po želji
  • Ulje za dinstanje

Praziluk i kobasicu iseckajte pa prvo prodinstajte praziluk na ulju i malo vode na zaista tihoj vatri. Kada potpuno omekša, dodajte kobasicu pa je malo zarešite. Ostavite sve da se ohladi. Zatim umutite dva jajeta pa dodajte prodinstanu smesu. Kašikom punite korpice. Kada potrošite materijal, stavite ih u zagrejanu rernu i pecite 10 do 15 minuta na 220 stepeni.

I to je to.

Ovako je bilo na kraju:

Ovako je sve izgledalo na kraju, ostali recepti uskoro

Kda su kupovne kobasice u pitanju, uglavnom koristim Kosmajska proizvode jer se u njima nalaze samo sastojci i koji treba da se nalaze, kao što su meso, prirodna masnoća, nema soje, otpadaka, dodatih boja, veštačkih aroma….. Najbliže onome što mislimo kada kažemo “kod bake i deke”.

PORUČITE KUVAR POSNA HRONO KUHINJA

Neka od jela spremljena za kuvar “Posna hrono kuhinja”



Ostavite komentar