Punjene čoko kocke

25/10/2015

Punjene coko korpice 7 s

Kuva i piše:
Robert Denić

robert-denic-profil-200

 

 

 

hrono-kuhinja-kuvar-ana-cubela

Potrebni sastojci:

  • 200 grama pečenih badema
  • 200 grama crne čokolade ( 70 % kakaoa )
  • malo krupne morske soli

Prvo sam napravio puter od badema. Koristio sam pečene, jer su mi ukusniji a ko voli sirove može da koristi i njih. Stavio sam ih u blender ( secko, processor..) i procesirao ih bukvalno dok nisam dobio puter, odnosno glatku masu. Izgleda kao puter od kikirikija s tim što je ovaj hiljadu puta ukusniji i zdraviji.

Punjene coko korpice 1 s

Čokoladu otopite. Preporučujem topljenje na pari da vam se ne desi da zagori ako je topite u šerpici na ringli. Poređajte korpice od papira ( mogu i silikonske modle da posuže ). Dno korpica napunite topljenom čokoladom i stavite ih u frižider da se čokolada stegne.

Punjene coko korpice 2 s

Nakon 10 minuta ih izvadite iz frižidera, u svaku stavite pola kašičice putera od badema a na puter bukvalno po 3 zrna morske soli. Kažu da tako so pojačava ukus.

Punjene coko korpice 3 s

Preostalu čokoladu prelijete preko putera da zatvorite čarobni krug ovih ukusnih korpica i stavite ih opet u frižider.

Punjene coko korpice 5 s

Nakon 10 minuta su spremne da uživate u njihovom ukusu.

Ako vam ostane malo putera, on može nedelju dana stajati u frižideru. Odlična kombinacija s njim mogu biti urme.

Punjene coko korpice 6 s

Samo im izvadite košticu i unutrašnjost napunite puterom. Savršeno.

Prijatno.



11 komentara

  1. Danas spremam, pravila sam puter od kikirikija, indiskog oraha, leblebijea ali ne od badema.Pozdrav

    1. Samo blendirate bademe dok ne dobijete puter tj glatku masu. Videćete, nema potrebe da se bilo šta dodaje. Samim procesom blendiranja on krene da pušta svoju masnoću i onda kreće da se pretvara u puter 🙂

Ostavite komentar