I slaže se sa bilo čim
Kuva i piše:
Ana Ćubela
Ja svako jutro dobro jedem, što svi već znate. Ali ovog jutra sam jela sprecijalno dobro. Još skakućem po kući od radosti u kuhinji 🙂 .
Napravila sam neku vrstu uštipaka/prženica od tikvica. Narendala sam polovinu tikvice i dobro je ocedila od vode. U činiji sam umutila jaje, dodala tikvice, sve mlo posolila i ubacila jednu i po kašiku brašna. Dobro pomešala i kašikom vadila smesu. U tiganju sam zagrejala malo ulja od komine masline. Pržilo se po minut sa svake strane.
Izvadila sam “prženice” na tanjir i na svaku stavila malo dimljenog lososa i mirođiju. Doručak je bio gotov za dva minuta, a imala sam osećaj da jedem u hotelu sa 7 zvezdica.
Dobar početak dana!!!!
Koje si brasno koristila?
Speltino. Ali ovde ide tako malo brašna da uopšte nije bitno koje je.
Ana,je l ovo jedemo sa hlebom?
Ja sam jela bez hleba jer u prženicama ima brašna.