Proso sa slaninom i semenkama

01/10/2015

Proso sa slaninom i semenkama 1 s

Kuva i piše:
Ana Ćubela

Ana profil

 

 

 

hrono-kuhinja-kuvar-ana-cubela

 

Ako nešto mrzim, to je onda kada kupim slaninu i ubacim je u tiganj da je ispržim, a ona potpuno nestane! Ispari pred vašim očima kao da je nikad nije ni bilo. Nisam sigurna da li se to dešava zato što u meso dodaju vode ili već kakve tečnosti, ali se često osećam kao da sam kupila šarenu lažu. Sad je vidiš, sad je ne vidiš.

Kako se ova Carnex-ova dobro pokazala sveža, vreme je bilo da je bacimo na test. Zagrejala sam tiganj, ubacila trake i prekrstila prste. Počela je da pucketa, da se uvija i previja, da se skuplja, ali je preživela!

Odložila sam je sa strane da se prohladi i malo ocedi. U tiganj sa masnoćom od slanine sam ubacila semenke suncokreta i malo ih prepekla. U činiju sam stavila proso koji sam prethodno skuvala, zatim kiselo mleko, prebacila slaninu i semenke. Uzela kašiku u desnu ruku, činiju u levu, uvalila se ispred TV-a na trosed i zaronila.

Pa, dobro jutro i vama!

Pročitajte još:

Ako jedete proso, ovo bi trebalo da znate



4 komentara

Ostavite komentar