Hvala Dejani Gvozdenović za ovaj recept! Konačno nešto malo drugačije za doručak, kuglice koje se …
Kuva i piše:
Ana Ćubela
Ako nešto mrzim, to je onda kada kupim slaninu i ubacim je u tiganj da je ispržim, a ona potpuno nestane! Ispari pred vašim očima kao da je nikad nije ni bilo. Nisam sigurna da li se to dešava zato što u meso dodaju vode ili već kakve tečnosti, ali se često osećam kao da sam kupila šarenu lažu. Sad je vidiš, sad je ne vidiš.
Kako se ova Carnex-ova dobro pokazala sveža, vreme je bilo da je bacimo na test. Zagrejala sam tiganj, ubacila trake i prekrstila prste. Počela je da pucketa, da se uvija i previja, da se skuplja, ali je preživela!
Odložila sam je sa strane da se prohladi i malo ocedi. U tiganj sa masnoćom od slanine sam ubacila semenke suncokreta i malo ih prepekla. U činiju sam stavila proso koji sam prethodno skuvala, zatim kiselo mleko, prebacila slaninu i semenke. Uzela kašiku u desnu ruku, činiju u levu, uvalila se ispred TV-a na trosed i zaronila.
Pa, dobro jutro i vama!
da linivo moze da se jede u restrikciji posto ide i kiselo mleko i slanina?
Nisam vas razumela.
Odlican dorucak 😀
Hvala