Prolećne sarmice

12/04/2016

Prolecne sarmice 1 s

Kuva i piše:
Ana Anufrijev

Ana profil novo s

 

 

 

hrono-kuhinja-kuvar-ana-cubela

 

 

Ovo je moje omiljeno prolećno jelo…

Ja nisam više u restrikciji, pa mogu da ih jedem na tradicionalan način sa kiselim mlekom, a vi ukoliko ste još u restrikciji preskočite kiselo mleko.

Zelje se očisti od žile i provuče list po list kroz vrelu vodu, ali tek kada napravite nadev.

Za nadev vam treba mleveno meso (najbolje je mešano juneće i svinjsko 1:1, ali se u hrono ne mešaju dve vrste mesa, pa sami izaberite). Propržite vezu mladog luka sa sve percima na masti. Dodajte meso i ne morate skroz upržavati, neka ostane kompaktno. Dodajte biber, alevu papriku, so, peršun i malo kurkume. Po kašičicu dve fila (zavisi koliki je list) stavite na list i umotajte sarmice. Nalijte sa malo vode i pustite na blagoj vatri da krčka oko 45 minuta.

Prolecne sarmice 2 s

I to je to… Treba vam još samo salata i navalite. Sa kiselim mlekom ili bez



Ostavite komentar