Kuva i piše: Ana Ćubela Keleraba je stvarno bajkovito povrće i …
Kuva i piše:
Ana Anufrijev
Ovo je moje omiljeno prolećno jelo…
Ja nisam više u restrikciji, pa mogu da ih jedem na tradicionalan način sa kiselim mlekom, a vi ukoliko ste još u restrikciji preskočite kiselo mleko.
Zelje se očisti od žile i provuče list po list kroz vrelu vodu, ali tek kada napravite nadev.
Za nadev vam treba mleveno meso (najbolje je mešano juneće i svinjsko 1:1, ali se u hrono ne mešaju dve vrste mesa, pa sami izaberite). Propržite vezu mladog luka sa sve percima na masti. Dodajte meso i ne morate skroz upržavati, neka ostane kompaktno. Dodajte biber, alevu papriku, so, peršun i malo kurkume. Po kašičicu dve fila (zavisi koliki je list) stavite na list i umotajte sarmice. Nalijte sa malo vode i pustite na blagoj vatri da krčka oko 45 minuta.
I to je to… Treba vam još samo salata i navalite. Sa kiselim mlekom ili bez