Htela sam sinoć da zamesim neki novi hleb, da promenim malo. I pošto nisam našla …
Kuva i piše:
Ana Ćubela
Znam da bi doručak trebalo da obiluje ugljenim hidratima, proteinima i mastima, i da ne bi trebalo jesti previše svežeg povrća. To može za ručak i večeru, i to u neograničenim količinama. Ali mi ovih dana salata jako prija ujutru. Mada ova prolećna može i da se jede za ručak, samo bi oni koji su u restrikciji, trebalo da izbace fetu.
Za ovu salatu vam je potrebno:
- paradajz
- masline
- maslačak
- sremuš
- vlašac
- mladi luk
- malo fete
- sveža majčina dušica
- limunov sok
Iskoristite ove dane i sav zeleniš koji imate na pijacama, nemojte da preskačete sremuš i maslačak. Rekla bih, nemojte da preskačete ni vlašac, ali je on pakleno skup kao i uvek.
Bolje kupite rasad i zasadite ga na terasi. Ja ga gajim već treću godinu i raste kao korov, ne treba mu apsolutno nikakva specijalna briga. i još je ovih dana u cvetanju pa i prelepo izgleda.
Iako je u pitanju luk, jako je nežnog mirisa i ukusa. U pitanju je višegodišnja biljka koja se lako uzgaja i imaćete ga na izvolte od ranog proleća do kasne jeseni. Kako ove godine nije bila jaka zima, ja sam ga seckala sve do decembra.
Na terasi svašta uzgajam, pa i majčinu dušicu, i moram da vam priznam da savršeno ide u salate. Takođe ju je lako održavati i svake godine nikne iz iste saksije, ne moram da je kupujem svake sezone.
Sledeći poduhvat koji planiram je malo ozbiljniji i tek će mi on poslužiti za salate, ali o tome neki drugi put 😉 .