Proleće u tanjiru: Kapreze salata

29/01/2015

Kuva i piše:

Ivana Milić

ivana-milic-PROFIL

Ako volite zdrav, a prilično izdašan doručak, kakvim ga čini mocarela, toplo preporučujem ovu salatu.

Mislim da bi sjajno išla uz Anin pita hleb. Još kad ostane moča od paradajza i maslinovog ulja. Mljac!

Samo da napomenem da mocarela mora biti prava italijanska, odnosno sveža, a ne neke naše varijante kačkavalja koje nazivaju mocarelom. Ima da se kupi mini u kuglicama ili u komadu. Najbolja je ona koja je u sopstvenoj surutki.

Recept je prost i brz:

hrono-kuhinja-kuvar-ana-cubela

Isekla sam paradajz, mocarelu sam izlomila prstima, jer volim kada u tanjiru izgleda onako rustično. Malo sam posolila i pobacala listiće svežeg bosiljka i nalila fino maslinovo ulje.

Čitavih 3 minuta posla!

Kapreze salata SAJT

ps. U hrono ishrani u restrikciji ovo se naravno jede za doručak. Ali bi van restrikcije moglo i za ručak



Ostavite komentar