Kuva i piše: Ana Ćubela Kada smo bili mali obožavali smo …
Kuva i piše:
Ivana Milić
Ako volite zdrav, a prilično izdašan doručak, kakvim ga čini mocarela, toplo preporučujem ovu salatu.
Mislim da bi sjajno išla uz Anin pita hleb. Još kad ostane moča od paradajza i maslinovog ulja. Mljac!
Samo da napomenem da mocarela mora biti prava italijanska, odnosno sveža, a ne neke naše varijante kačkavalja koje nazivaju mocarelom. Ima da se kupi mini u kuglicama ili u komadu. Najbolja je ona koja je u sopstvenoj surutki.
Recept je prost i brz:
Isekla sam paradajz, mocarelu sam izlomila prstima, jer volim kada u tanjiru izgleda onako rustično. Malo sam posolila i pobacala listiće svežeg bosiljka i nalila fino maslinovo ulje.
Čitavih 3 minuta posla!
ps. U hrono ishrani u restrikciji ovo se naravno jede za doručak. Ali bi van restrikcije moglo i za ručak