Kuva i piše: Ana Ćubela Ako mene pitate postoji samo jedan …
Kuva i piše:
Ana Ćubela
Još jedan doručak spremljen na brzinu.
Za ove projice vam je potrebno:
- 2 jaja
- 1 čaša ovsenog brašna
- 1,5 čaša ražanog brašna
- 4 ogromne kašike ajvara
- 1 kašičica soli
- 1/3 čaše maslinovog ulja
- polovina kesice praška za pecivo
- 1 čaša kisele vode
Mera je čaša od kiselog mleka
Brašna možete da menjate po želji, posebno ako ne volite ovseno brašno koje ume malo da gorči. Sve se umuti i prespe u kalupe za mafine koje sam ovog puta namazala svinjskom mašću.
Ubaci se u rernu i peče oko 20 minuta na 220 stepeni.
Prijatno!
Hehe Ja sam juce u proju stavio ajvar, Odlicno je. I sitno seckanu pecenicu. :p
Ja ne nalazim ajvar bez suncokretovog ulja, sirceta i secera. Ciji ajvar da koristim u restrikciji?
Bilo čiji, samo da nema dodatog šećera. A takvih ima, čitajte deklaraciju.
Pa gledala sam po marketima i svi imaju secer, sirce i ulje, od kog proizvodjaca vi koristite?
Svi imaju ulje i sirće ali ne i šećer. ja uglavnom kosrim domaći a proizvođači su Premia (ali imaju dve linije, jednu bez i drugu sa šećerom), Mamas i Baš ajvar.
Da li moze u restrkciji uz ove lepinjice da se za dorucak jede kiselo mleko sa pomesanim lanom?
Ne bi trebalo, jer se u hrono ishrani ne mešaju jaja i mlečno. Samo retko (jednom u 10, 15 dana), u složenim jelima.