Projice od prosenog brašna

05/04/2015

Projice od prosenog brasna sa mladim lukom 1-s

Kuva i piše:

Ana Ćubela

Ana profil

 

 

 

hrono-kuhinja-kuvar-ana-cubela

 

Ako želite da napravite proju, ali i da preskočite kukuruzno brašno, proseno je prava zamena. Ne samo što je žućkasto, već ima tu sipkavost koje daje kukuruzno brašno. Ja sam danas pravila projice.

Kao meru sam koristila staru kaansku čašu od dva decilitra.

casa-od-2dcl-sajt

Za ovo jelo vam je potrebno:

  • 2 jaja
  • 1 decilitar prosenog brašna
  • 1 decilitar ražanog brašna
  • kačičica soli
  • 2 kačičice praška za pecivo
  • 1 decilitar kisele vode
  • 3 kašike ulja
  • 2 tanka struka mladog luka (ili jedan normalan)
  • malo šunke

Projice od prosenog brasna sa mladim lukom 3-s

Šunku i luk sam iseckala. Ali na kraju nisam upotrebila sve sa slike gore, tako da možete malo i da smanjite količinu. Pomešala sam brašna, so i prašak za pecivo. Zatim sam umutila dva jaja, dodala kiselu, ulje, pa onda brašna. Na kraju sam umešala šunku i luk. Sve sam promešala špatulom, a onda napunila kalup za mafine, koji sam pre toga nauljila.

Projice od prosenog brasna sa mladim lukom 2-s

Stavila sam ih u zagrejanu rernu i pekla na 220 oko dvadesetak minuta.

Projice od prosenog brasna sa mladim lukom 4-s

Prijatno!



12 komentara

  1. Draga Ana ,molim Vas za pomoć, da li postoji mogućnost da napravim ražane mafine bez jaja i sira.Brašno. voda prašak za pecivo i možda neko povrće? Hvala

  2. Draga Ana ,hvala puno za recept ,odlučila sam i ja da krenem na hronu ishranu za početak sa restrikcijom. Radila sam pre pet godina test intolerancije na hranu, pa planiram da kombinujem sa ovim.

Ostavite komentar