Projara sa spanaćem, sirom i prosenim brašnom

01/11/2019

Kuva i piše:
Ana Ćubela

 

 

 

hrono-kuhinja-kuvar-ana-cubela

 

 

 

Plan je bio da isprobam recept Marine Damnjanović i napravim projaru od ovsenog brašna za koju, kada je pogledate, nikada ne biste rekli da nije od kukuruznog. Ali svi veliki planovi obično imaju neku falinku. Pa je tako bilo i ovaj put. Samu sam sebe iznenandila kakvu sam glupost napravila.

A kolika je glupost možete da vidite na snimku:

https://www.facebook.com/hronokuhinja/videos/411885309498060/

Malo je falilo da dobijem kajganu iz rerne, ali sam ipak “na vreme” shvatila šta sam uradila. Okrenula sam se i videla da brašno spremljeno za projaru i dalje stoji na pultu, a “projara” već u rerni. I ajd sad, spašavaj, da se ne baci. Na kraju nije ispala loše, ali nije ni bila onako lepa rastresita kao Marinina.

Originalan recept:

  • 9 kašika prosenog brašna
  • 3 kašike speltinog griza
  • 2 manja jajeta
  • 150 g sira
  • 30g masti (oko 3 kašičice)
  • 100 ml kisele vode
  • 2 pune kašičice milerama/pavlake
  • kašičica praška za pecivo

Iz njega sam izbacila mileram, a dodala dve veze mlade blitve koju sam pre toga poparila i naseckala. Takođe, umeto tri kašičice masti, stavila sam jednu manju kašiku (vidi se u snimku), a to mu dođe otprilike ista količina.

Umutite jaja, dodate rastopljenu ili lepo omekšalu mast, a zatim i ostale sastojke. Umutite, izlijete u pleh koji ste ili dobro namastili ili stavili pek papir. Pravac rerna na 220 stepeni do pola sata.

Da nisam napravila glupost sa jajima koje sam prvo “skuvala” u rerni pa pravila proju ona bi ovako izgledala, samo bi u sebi imala i spanaća:

 



Ostavite komentar