Malo eksperimentisanje
Kuva i piše:
Ana Ćubela
Umuti, smuti, prospi. Ništa jednostavnije a ukusi najrazličitiji. Potrebno je samo malo jaja i malo brašna i čega već imate u kući.
Ovu projaru smo prošle nedelje pravili sa Kosmajska Seoskim kulenom, po meni najboljim koji sam do sada probala. Nema greške sa njim.
Pogledajte kako je projara brzo smućena:
https://www.facebook.com/hronokuhinja/videos/446678412857819/
Ovo je jedna od varijacija recepata iz mog kuvara “Hrono peciva”, samo sam tad koristila čvarke i još neke druge sastojke. Ali je osnova u principu ista.
Potrebno vam je:
- 2 jajeta
- 100 gr ražanog brašna
- 100 gr ječmenog brašna
- 100 gr Seoskog kulena
- 2 struka mladog luka
- 1 manja paprika
- 2 kašike omekšale masti
- 2 decilitra kisele vode
- Prstohvat morske soli
- 2 pune kašičice praška za pecivo
Prvo umutte jaja, dodate mast, kiselu (mineralnu) vodu, zatim so, prašak za pecivo, pa onda brašno. Na kraju varjačom umešate luk, papriku i kulen koji ste iseckali na sitno.
Sve promešate pa izlijete u plah u koji ste stavili pek papir. Odozgo možete da pospete semenke a i ne morate. Kako vam je volja. Sve u zagrejanu rerenu na nekih pola sata na 220 stepeni.
I to je cela filosofija. Nit` slađeg doručka, koji može da traje par dana, nit` lakšeg izvođenja. A što se tče sastojaka, maštu na volju.
Tačnu gutinu smese, jer su sva brašna različita, možete da vidite u videu.
Prijatno!