Projara sa povrćem i kulenom

18/09/2019

Kuva i piše:
Ana Ćubela

 

 

 

hrono-kuhinja-kuvar-ana-cubela

 

 

 

Umuti, smuti, prospi. Ništa jednostavnije a ukusi najrazličitiji. Potrebno je samo malo jaja i malo brašna i čega već imate u kući.

Ovu projaru smo prošle nedelje pravili sa Kosmajska Seoskim kulenom, po meni najboljim koji sam do sada probala. Nema greške sa njim.

Pogledajte kako je projara brzo smućena:

Ovo je jedna od varijacija recepata iz mog kuvara “Hrono peciva”, samo sam tad koristila čvarke i još neke druge sastojke. Ali je osnova u principu ista.

Potrebno vam je:

  • 2 jajeta
  • 100 gr ražanog brašna
  • 100 gr ječmenog brašna
  • 100 gr Seoskog kulena
  • 2 struka mladog luka
  • 1 manja paprika
  • 2 kašike omekšale masti
  • 2 decilitra kisele vode
  • Prstohvat morske soli
  • 2 pune kašičice praška za pecivo

Prvo umutte jaja, dodate mast, kiselu (mineralnu) vodu, zatim so, prašak za pecivo, pa onda brašno. Na kraju varjačom umešate luk, papriku i kulen koji ste iseckali na sitno.

Sve promešate pa izlijete u plah u koji ste stavili pek papir. Odozgo možete da pospete semenke a i ne morate. Kako vam je volja. Sve u zagrejanu rerenu na nekih pola sata na 220 stepeni.

I to je cela filosofija. Nit` slađeg doručka, koji može da traje par dana, nit` lakšeg izvođenja. A što se tče sastojaka, maštu na volju.

Tačnu gutinu smese, jer su sva brašna različita, možete da vidite u videu.

Prijatno!

Da li želite da dobijate notifikacije sa bloga “Hrono kuhinja”?



Ostavite komentar