Kuva i piše: Ana Ćubela U poslednje vreme sve češće koristim …
Kuva i piše:
Ana Ćubela
Verovatno ste do sada shvatili da obožavam suhomesnato i da ga jedem za doručak. Ali ste sigurno primetili i da to ne radim svaki dan. Onda kada jedem jaja skoro nikad nemam mesce sa strane, zato što nije potrebno. Jaja su ionako najbolji izvor proteina.
Pa u skladu sa tim danas jedna dobra proja. Ili pita. Ne znam ni sama kako bih je nazvala. Uvek ima onih koji zakeraju: proja je samo sa kukuruznim brašnom, te pita nije pita bez kora…..Zovite je kako god hoćete, samo je napravite.
Potrebno vam je:
- 3 jaja
- 4 kašike ražanog brašna
- 3 kašike ječmenog brašna
- 3 kašike prosenog brašna
- 1/3 tikvice
- 1 manja crvena paprika
- ravna kašičica morske soli
- kašičica belog luka u prahu
- 2 kašičice praška za pecivo
- 2 kašike maslinovog ulja
- susam za posipanje
Umutila sam dobro jaja, dodala brašno pomešano sa solju i praškom za pecivo, a zatim povrće. Tikvice sam narendala i ocedila od vode, a papriku sam sitno iseckala.
Pleh sam namazala sa malo svinjske masti, izručila smesu, posula je susamom i stavila u zagrejanu rernu. Pekla se oko 20 minuta na 220 stepeni.
I to je to. Još jedan doručak gotov dok se istuširate i obučete.
Sekla sam je dok je bila vrela, šteta što se na slikama ne vidi kako se puši.
Prijatno!
Draga Ana…par pitanja,mozda glupih ali ja moram…:)
Koju svisku mast koristis,imas li proizvodjaca,mislim ime?
Tikvicu prvo cekas da pusti vodu pa u smesu ili ne?
Koji je to beli luk u prahu?
Hvalaaa
Trenutno koristim Carnex-ovu i odlična je. Tikvice sam rukama ocedila od vode. A što se tziče belog luka, bilo koji u prahu koji nađete.
pa jes vala. proja bi trebala da bude ok kukuruza. al veceras ovo pravim. zvuci savrseno.
Ispala mi gorka u nekim delovima 🙁 jedino sto sam drugacije uradila je, da sam umesto praska stavila sodu i limun…jer nisam imala prasak. da li moze biti od toga?
Može ako ste stavili puno sode, ada niste lepo promešali. Koliko ste stavili?
Stavila sam jednu kasicicu i dve kasicice limuna…tu gde je paprika,tu je bila gorka 🙁 a paprika je inace bas slatka…ne znam sta je…
Kako se proja “ponaša” ako je spremim uveče za sutradan, s obzirom na to da ujutro rano odlazim od kuće sa doručkom u torbi?
Ona će biti ujutru sasvim ok. Zavite je u krpu, pa eventualno u kesu da ne izgubi vlažnost.
Proju sam napravila sinoć i ništa se u njenoj strukturi nije promenilo, nije se osušila, ujutro je bila fantastična! Verovatno zbog tikvica koje su joj davale vlažnost. Mojim ukućanima se takođe dopala. Ponavljam je odmah danas!
Pravila sam proju jutros,ali nisam imala prosenog brasna,pa sam stavila jecmene mekinje i nisam stavljala tikvice,dodala sam malo mineralne vode i masti 2 kasike,umesto maslinovog ulja.Odlicna je.Mozda nisam trebala,ali sam uz nju uzela i 4-5 parcica cajne kobasice i jedan krastava.Vredi ponoviti!Pozdrav i
Hvala Ana!!!!!
Draga Ana ,jutros sam pravila proju bila je jako ukusna (malo mi se slepila na dnu ali verovatno nisam stavila dovoljno masti).Ono sto sam htela da pitam je koju pleh tj.velicinu pleha si ti korisrila ?Ja sam sledila uputstva u potpunosti ali mi je ispala dosta tanko .Hvala unapred!
Dužina je 22 cm a širina 12 cm
Da li ima posns varijanta ove proje?
Da stavite umesto jaja chia semenke ili psilijum da poveže smesu.
projata e top isto i mafini lepinje .fala na priemu nashla sam i shta je psilium i kupila shteta shto nemam momentalno usb jer slikam foto aparatom pozdrav i sve najbolje