Prirodna vitaminska injekcija

27/02/2019

Kuva i piše:
Ana Ćubela

 

 

 

hrono-kuhinja-kuvar-ana-cubela

 

 

 

Verovatno ste do sada primetili da i nisam neki ljubitelj voća. Nije da ga baš ne volim, ali mi je nekako poslednje na spisku. Jednostavno zaboravim na njegovo postojanje povremeno. Ili se setim, kada ga vidim na pijaci ili u prodavnici, pa ga kupim i opet zaboravim na njega. A onda ga se setim kada se zdroćka negde na pultu ili frižideru.

Nisam baš ponosna na to, ali tako stvari stoje. I evo, pokušavam da se popravim.

A kada već biram šta ću od voća da jedem, uhvati me i to, onda je ananas negde u prvih 10. Volim ga klot, u bakinoj torti sa piškotama, mada to nije hrono, i u svim mogućim smutijima. Ne znam adekvatan naziv na srpskom za smuti osim da napišem gust sok. Ili voćna kaša. Ali to ne zvuči baš obećavajuće.

Da li želite da dobijate notifikacije sa bloga “Hrono kuhinja”?

 

Elem, onda kada pravim smuti, osnova mi je uglavnom ananas. Važi za zdravu namirnicu iako ima šećera. Nemojte pojesti ceo odjednom i sve će biti ok.

Pun je vitamina, prvenstveno C, minerala, vlakana, antioksidanata i skupine enzima koja pomaže varenje. I često se preporučuje posle ozbiljnijeg vežbanja. Od teretane do kuće sam samo na njega mislila.

Potrebno vam je:

  • Polovina ananasa
  • 1 jabuka ajdara
  • 1 pomorandža
  • 1 dcl kokosovog mleka
  • Cimet, muskatni oraščić
  • Rendano kokosovo brašno za posipanje

Voće  očistite i iseckajte na koskice. Ubacite u blender. Koristim Bosch-ov Vita Boos, koji je odličan za ovakve stvari. Pored smutija ima opcije za pravljenje sladoleda, sosa, pa čak i mogućnost kuvanja potaža. Pritosnete dugme i čekate da završi.

Vita Boost

Posle voća, u blender ubacite i kokosovo mleko. Umesto njega može i bademovo, ono ionako bolje ide za hrono užinu, jer u kokosovom ima dista zasićenih masnoća. A možete i bez mleka, samo dodajte malo obične vode. Mada ne morate ni to. Biće samo gušće. Ali je ovako lepše.

Od ove količine dobiju se tri normalne čaše, taman za troje ljudi. Jer po pravilima hrono ishrane, to je sasvim dovoljna količina za užinu.

Pročitajte još:

Kako hrono užina zaista treba da izgleda

A kada dođe sezona breskvi, jabuku zamenite tom voćkom, ukus će biti još bolji. Ananas se odlilno slaže sa njom.

I eto, vitaminska injekcija za pet minuta posla.

PORUČITE KUVAR POSNA HRONO KUHINJA

Neka od jela iz kuvara “Posna hrono kuhinja”Ostavite komentar