Najbolji zaslađivač na svetu
Kuva i piše:
Nataša Kostić
U hrono, onoj koja nije dijeta, već zdrav način ishrane postoji i užina. I to kvalitetna i treba da se zasniva na voću, suvom voću, orašastim plodovima i crnoj čokoladi.
Potrebno vam je:
- 85gr crne čokolade sa 75% kakaoa
- Pola šolje zamrznutih, očišćenih višanja
- 1 kašika agava sirupa ili meda
- Silikonske modle
Rastopiti čokoladu na pari i njime premazati spoljne ivice modli. Ostaviti da se stegne čokolada.
Za fil:
Dobro ukuvati višnje i agava sirup da se dobije gusta masa ali da višnje ostanu cele. Ja volim kiselije pa sam stavila manje agave.
Puniti ohlađene praline i zaliti preostalom čokoladom. Ostaviti u frižider da se stegne. Od ove količine ispadne 15 pralina.
Sa kojim alatom namazete topljenu cokoladu na ivice modle?