Ovo je bio pravi vanrestriktivni, bezmesni ručak. I prijalo je, za promenu. Običan grašak, i …
Kuva i piše:
Ana Anufrijev
Pre izvesnog vremena obećala sam redovno konzumiranje bundeve. Možda je zaista malo nepravedno stavljena u ćošak hrono ishrane. Ko je voli, evo jednog lepog potaža.
Veza blitve, 3-4 kocke očišćene bundeve, beli luk, praziluk, začini (so, kurkuma, tostirani susam i list celera), konopljino ulje i malo neutralne pavlake.
Bundevu stavite u vodu i kuvajte 10-tak min, a onda joj dodajte i opranu vezu blitve, na komade isečen praziluk i 2 čena belog luka. Dovoljno je da ključa par minuta. Štapnim mikserom izmiksajte sadržaj, a onda po ukusu dodajte začine. Pre služenja sipajte malo neutralne pavlake po vrhu i nemojte mešati, jer tako dobijate ovu igru boja, Na samom kraju stavite i malo konopljinog ulja.
Poslužite toplo i uživajte…
P.S. Bundeva se ne koristi u restrikciji, ovo je za one koji su izašli iz nje.
U istraživanju o Hrono dijeti, kuhinji i receptima naisla sam na ovaj sajt i tebe kao autora pojedinih recepata. Jako mi se svidjaju tvoji recepti. Sve pohvale od mene. Veliki pozdrav!
Sonja Žarković (Krčmarević)
Hvala Sonja!!! I u moje i u Anino ime. Nadam se da ćemo se i dalje družiti ovako virtuelno. 🙂