Potaž od brokolija

20/05/2015

Potaz od brokolija 2 s

Kuva i piše:
Ana Ćubela

Ana profil

 

 

 

hrono-kuhinja-kuvar-ana-cubela

 

Za večeru je ponekad dovoljna samo jedna dobra, bogata čorba. I ništa više.

Za ovaj potaž vam je potrebno:

  • Glavica brokolija
  • Glavica crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • Maslinovo ulje
  • So, biber
  • Sveža majčina dušica

Crni luk sitno iseckate i prodinstate na maslinovom ulju. Kada se “zacakli” dodate na listiće iseckan beli luk i brokoli koji ste usitnili na najmanje cvetiće. Ja iseckam i listove brokolija i ubacim. Nikada ih ne bacam. Sve nalijete vodom, ali gledajte da ne preterate, da potaž ne bude previše redak.

Pustite da se krčka. Kada brokoli omekša, sklomite šerpu sa ringle, ubacite svežu majčinu dušicu, so i biber i sve izmiksate ručnim blenderom. Kada se napravi gusta homogena smesa, vratite još malo na ringlu.

Potaz od brokolija 1 s

Pre služenja sam dodala malo balzamika i sveže majčine dušice za dekoraciju. Ako ste u restrikciji, preskočite balzamiko i dodajte limun. Mada može i bez njega.

Pošto sam za večeru imala samo ovaj potaž, ja sam u njega, pre blendiranja, dodala jedno belance. Valja se protein uveče 😉 .

Prijatno!

 



4 komentara

    1. Manje nego da ogrezne. A kako se brokoli kuvao tako sam ga lomila viljuškom, da ne bi virio iznad vode. Bolje se skuva.

  1. Zdravo Ana,
    posto sam tek krenula da citam i istrazujem hrono iskranu, zanima me, zasto bese ne mozes sirce, pa ni balzamiko u salate i corbe? U restrikciji naravno.

    1. U restrikciji se koriste neke zaista osnovne i što prirodnije stvari, pa je tako jedina kiselina koju koristimo limunov sok. Posle restrikcije možete da stavljate balzamiko.

Ostavite komentar