POSNO: Pašteta od tune i paradajza

13/04/2016

Pasteta od tune i paradajza 4 s

Kuva i piše:
Ana Ćubela

Ana profil

 

 

 

hrono-kuhinja-kuvar-ana-cubela

 

Post uveliko traje, a ja skoro nisam postavila ništa posno. Doduše, ni ova pašteta nije za one koji poste na vodi, jer u njoj ima ribe.

Potrebno vam je:

  • konzerva tunjevine
  • 4 ili 5 zelenih maslina
  • 1/2 manjeg crvenog luka
  • 2 pune kašičice paradajza iz konzerve
  • prstohvat soli i origana
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • malo limunovog soka

Pasteta od tune i paradajza 3 s

Sve dobro sameljite u blenderu. Što vam je blender bolji, to će masa biti homogenija. Ja sam jedan mali blender ubila nedavno, a ovaj sad koji koristim ima manje poteškoće u radu. Čini mi se da bih morala sat vremena da meljem nešto da bi ispalo kako treba. Što znači da me uskoro čeka kupovina. Ionako se ne sećam kada sam kupila nešto za kuhinju. Iako volim da kuvam, a i da jedem, nikad nisam imala neki budžet za opremanje kuhinje i uvek sam se snalazila sa onim što imam. Možda je vreme da se malo uozbiljim.

Pasteta od tune i paradajza 2 s

Elem, u ovu paštetu možete da dodate i različito začinsko bilje, kako suvo tako i sveže. Takođe, možete da dodate i malo karija, jako bi lepo išao uz ostale ukuse.

Hleb je ispekla tetka i možete dva puta da pogađate koji je – Nanin.

Pasteta od tune i paradajza 1 s

Potrebno vam je:

• 400gr speltinog brašna
• 100gr ječmenog brašna
• 500ml mlake vode
• 2 kašike maslinovog ulja
• 2 kašike semenki golice
• 2 kašike semenki suncokreta
• 2 kašike mlevenog lana
• 2 kašike susama
• 1 prašak za pecivo
• 1 kašikica sode bikarbone
• 1 kašikica sol

Postupak pravljenja možete da vidite OVDE.



2 komentara

  1. Zdravo Ana
    Imam predlog za jednostavnu riblju pastetu koju mi je deda pravio u detinjstvu, a odlicna je za dorucak!

    Potrebno je:
    1 konzerva sardine
    2 jajeta
    1 manja glavica luka (ili mladi luk)
    Sremski sir
    So i bibera

    Luk iseckati, jaja obariti. Sardinu i jaja istniti (moze blenderom, ali ja obicno izgnjecim viljuskom jer volim da ostanu komadici). Sjediniti, pa dodati sremskog sira da se masa poveze. Neko voli vise, neko manje, stvar ukusa. Na kraju dodati so i biber po ukusu.

    Prijatno!

    1. Zvuči odlično. Ali oni koji su u restrikciji ne mešaju jaja i sir. Tako da bi moglo da se izbaci nešto od ta dva. A posle rsetrikcije može i ovako. Hvala za recept, isprobaću ga.

Ostavite komentar