Posni hrono štapići i domaća pašteta

26/08/2016
Canon 700 D

Canon 700 D

Kuva i piše:
Ana Ćubela

Ana profil

 

 

 

 

hrono-kuhinja-kuvar-ana-cubela

Pravoslavni vernicu su 14. avgusta započeli Gospojinski post koji će se završiti u nedelju. On spada u jedan od četiri velika posta. Iako sama ne postim, uvek dam predloge za one koji poštuju pravoslavne praznike. I bez obzira na verske običaje, u svoju ishranu povremeno ubacujem posne stvari, da malo odmorim organizam. Doduše, ne sećam se kada sam postila baš na vodi.

Tada ujutru volim da jedem neku vrstu humusa ili namaz od avokada. I jedno i drugo mogu dugo da vas drže sitim. Ili spremim neku paštetu. Ovog puta sam pomešala leblebije i tunu.

Za paštetu vam je potrebno:

  • 100 grama skuvanih leblebija
  • 1/2 konzerve tune u salamuri
  • 1/4 crvenog luka
  • 6 maslina
  • Prstohvat morske soli i karija
  • 2 kašike maslinovog ulja

Sve sastojke stavite u blender i dobro sameljite.

Posni stapici i pasteta 1 s

Probajte, pa dodajte još nešto od začina ako vam fali.

Posni stapici i pasteta 4 s

Uz ovu paštetu možete da jedete bilo koji hleb sa ovog bloga ili neke zanimljivije opcije.

Začinjene grisine

Home – made hrono pločice

Posne kuglice sa susamom

A sad možete i da kupite posno pecivo.

U “Hleb i kifle” su uveli nov proizvod – posni hrono štapići.

POsni stapici i pasteta 2 s

Sastav: Raženo brašno, speltino brašno, heljdino brašno, ječmeno brašno, semenke lana, susama, askorbinska kiselina, prašak za pecivo, maslinovo ulje.

 



Ostavite komentar