Prvi put sam dobila nagradu za nastupu u 2015, sada za nastup u 2017. godini. Pored uredništva časopisa, formiran je i dodatan žiri koji su činili Dragana Đermanović, Voja Žanetić i Dragan Varagić.
Kuva i piše:
Ana Ćubela
Sada mi je jasno zašto food blogeri, koji vode računa o svakom aspektu onoga što će postaviti na blog, ne postuju tako često. Samo kuvanje i spremanje iziskuje vremena. Pa još ako hoćete lepo da aranžirate. Pa ako hoćete i lepo da fotografišete. Da bi sve ispalo kako treba potrebno je vreme.
Skoro svaki dan mi počnje sa dva bloka od stiropora. Oni su tu da bi se regulisalo svetlo, odnosno da bi se svetlo odbilo i ispunilo celu sliku.
Kada namestim stiropor, namestim parametre na fotoaparatu, krenem da ređam. Sve ono što želim da se nađe u kadru.
Treba malo vremena i truda, ali sam jako srećna što sam našla novi hobi.
Ovog puta sam spremala posnu pogaču.
Potrebno vam je:
- 100 grama ražanog brašna
- 50 grama heljdinog brašna
- 20 grama ovsenog brašna
- 1/2 kašičice morske soli
- 1 kašičica praška za pecivo
- 2 kašike (manje) suncokreta
- 1, 5 decilitar kisele vode
Prvo umešate suve sastojke pa onda dodate vodu. Dobićete jednu lepljivu smesu koju treba da izvadite na pobrašnjenu ploču i da je još malo doradite.
Kada je budete oblikovali, pospite je sa još malo brašna i prebacite u pleh.
Stavite u zagrejanu rernu i pecite na 210 stepeni oko 15 minuta. Proverite da li je gotova tako što ćete zabosti čačkalicu u nju i izvući je. Ako se ništa ne lepi za čačkalicu, to je to.
Za namaz od maslina vam je potrebno:
- 200 grama iseckanih maslina
- kašičica kapara
- 1/3 veze peršuna
- malo vode
Sve stavite u blender i sameljite. Ako ne postite u smesu možete da dodate maslinovo ulje. Ako postite, dodajte malo vode da bi se napravila homogenija smesa.
Možete da jedete samo namaz od maslina sa malo ljute paprike, odlično idu zajdeno, i taman da vas nešto probudi ujutru.
Ukoliko ne postite, ova kombinacija ide mnogo dobro uz pršutu i malo maslinovog ulja.
Izaberite opciju koja vam odgovara. I prijatno!
Odlican clana i jos bolje objasnjenje…. 🙂
Koju opremu koristis za fotografisanje?
Canon 700D, klasičan kit objektiv i macro. Sa svetlom sam se izborila, ali sa obradom slika nikako 😀 .
Sviđa mi se Vaš sajt i želela bih pratiti Vaš rad. Pokušavam se prijaviti na newsletter listu ali iz nekog razloga ne uspevam. S, poštovanjem Ljiljana.
Hvala, Ljiljana! a šta se dešava kada pokušate da se prijavite?