Posna pašteta od pečuraka i badema

04/01/2019

Kuva i piše:
Ana Ćubela

 

 

 

hrono-kuhinja-kuvar-ana-cubela

 

 

 

Ostalo je još malo dana do Božića, pa čak i oni koji ne poste ceo post, rade to prve i poslednje nedelje. I sasvim je u redu dati još koji postan predlog.

Mada, mi ovakve stvari jedemo i preko cele godine, da malo promenimo. Inače bi nam svima hrono ishrana davno dosadila, odnosno onda kada bi smo se držali samo par osnovnih predloga, bez želje da od nje napravimo stil života.

Pogledajte kako Sneža pravi paštetu od pečuraka:

https://www.facebook.com/hronokuhinja/videos/193380654870226/

Sastojci su jednostavni, uvek dostupni i ekonomični. Jedini sastojak koji nije dostupan, za sada, svima je goranski začin, koji je Sneža pretvorila u voždovački, dodavši mu još par stvarčica. Tekst i o jednom i ovom drugom začinu su pripremljeni, ali čekam da se svi vrate sa odmora, proslava, oslobode mamurluka pa da ga pustim. Vi stavite šta vam je želja, ali je osonova ovog začina paprika i beli luk.

Potrebno vam je:

  • 500 gr pecuraka
  • 80 grpraziluka
  • 80 gr crnog luka
  • 2 veća čena belog luka
  • Začini po ukusu
  • 2 – 3 kašike maslinovog ulja (opciono)
  • 100 grama blanširanih badema
  • 2 kašike soka od limuna
  • 1/2 veze od peršuna

Sve sastojke (pečurke, luk, praziluk) iseckati na sitno, a zatim ih prodinstati na maslinovom ulju. Dodati začine. Mi smo ovog puta tajni voždovački sastojak za koji ćete uskoro saznati.

Da li želite da dobijate notifikacije sa bloga “Hrono kuhinja”?

 

Prvo smo u Bošku, odnosno Bosch-ovom MaxoMixx-u, samleli bademe, zatim dodali izdinstano povrće, sok od limuna, još malo maslinovog ulja, malkice bibera i peršun. Ukrasite je po želji.

To sve dobro sameljite i eto odličnog namaza ujutru. Ili u mom slučaju savršene činije za umakanje hleba.

Oni koji poste na vodi mogu da preskoče ulje i sve prodinstaju na vodi. Oni koji uopšte ne poste neka ne štede na maslinovom ulju.

PORUČITE KUVAR POSNA HRONO KUHINJA

Neka od jela spremljena za kuvar “Posna hrono kuhinja”



Ostavite komentar