Posna, a bogami i vegan lazanja

10/04/2019

Kuva i piše:
Jelena Coccco

 

 

 

hrono-kuhinja-kuvar-ana-cubela

 

 

 

 

Da kažem da je ničim izazvano – nije. Da kažem da je namerno – hm, nije da nisam razmisljala, ali danas nije bila u planu. I ne sa ovim ukusima. Da je isprovocirana – e….

Otvorimfrizider i u njemunadjem – ¼ karfiola, ¼ patlidzana, ¼ pakovanjapecurki, 1 praziluk (dobro, 3, ali treba mi za nešto drugo), na dnu teglice sosa od paradajza. I šta sa tim a da nije carska pita za doručak, ili fritata, za isti obrok, ili za rucak ponekad u vanrestrikciji?

A mi smo prošle nedelje spremali mrsnu lazanju sa domaćim korama pa pogledajte:

https://www.facebook.com/hronokuhinja/videos/350435215573144/

I padne mi napamet lazanja sa povrćem, ona koju kada vidite u restoranima nadnevnom meniju zaobiđite u širokom luku, jer znajte da je napravljena od  ostataka povrća što se sakupilo po restoranu. Ne kažem da nije ukusno i da nisu čuvali kako treba, ali….

Posto znam odakle mi povrće i koliko stoji, rešim da doprinesem posnim receptima u grupi i na blogu dok traje post. A i valja ponekad da se odmori stomak.

Dakle:

1. Kore za lazanju – sada već antologijski recept za ČUDESNE LANENE TORTILJE, dobila sam 4 kore za lazanju za dve osobe (oni naŠi plehovi za hlebove kockaste) + još dve manje i tanje za užinu (muž ce tek da se iznenadi)

2. Kvazi bešamel – ¼ karfiola koji je obaren u slanoj vodi sa jednim čenom luka, to sve posle izblendirano sa mrvicom maslinovogulja i vodom u kojoj se kuvao – do gustine malo gušćeg testa za palacinke

3. Pečurke sam izdinstala na klot

4. Patlidžan na sitne kockice, izdinstan pa dodala dve kašike soka od paradajza

5. Praziluk izdinstan na mrvi ulja i dosta vode,posoljen i pobiberen

I onda ređanje – na dno malo kreme od karfiola, pakora, papraziluk i pecurke pa krem od karfiola. Zatim kora i sos od patlidžana i paradajza, pa malo kreme od karfiola. Opetkora i prvi sloj, i za poslednji sloj sve što mi je ostalo + posula sa malo susama i poprskala maslinovim uljem.
Sve to u rernu na 180 stepeni dok se ne zapeče.

Uz to svezazelena salata i milina!
I to je to, prijatno!

PORUČITE KUVAR POSNA HRONO KUHINJA

Neka od jela spremljena za kuvar “Posna hrono kuhinja”Ostavite komentar