Dva omiljena jela spojena u jedno
Kuva i piše:
Ana Ćubela
Ima ljudi koji prate moju Hrono kuhinju od prvog dana i verovatno se sećaju da je sve počelo od poširanih jaja.
Okačila sam sliku i svi su hteli da znaju kako se prave. I tako sam sledeći puta snimila korak po korak i napravila svoju Fejsbuk stranu, nastavila da kačim slike i, danas, ta strana ima preko 30.000 pratilaca.
Da se razumemo, ja sam daleko od kuvara. Da jesam pravi kuvar, verovatno bih znala stručno da napravim vir u vodi i bez mnogo muke spremim savršena poširana jaja. Ali to mi nikada nije pošlo za rukom. Bila su ona poširana, ali daleko od savršenih.
Da imam malo deblje živce i da sam dovoljno vežbala, verovatno bih uspela.
Ali, jaja, tako stručno napravljena, nikad neće biti ovako lepa. Ova izgledaju kao puslice.
I ta profi poširana jaja nikad neće biti ovako ukusna, jer nema začina kada ih samo ubacite u vodu.
Ajmo, korak po korak.
Uzeti prozirnu foliju i staviti je u neku činiju.
Foliju namazati maslinovim ulje a zatim posuti začinima: morska so, biber, sušena mirođija ili origano….ma šta ko voli.
U to ubaciti jaja.
Zavrnuti foliju, ne mora da se pravi čvor, dovoljno je samo je dobro uvrnuti.
Staviti ih u vodu koja je počela da struji. Ne jako da vri, samo da struji.
Za rovita jaja je dovoljno 4 minuta. Onaj ko voli malo gušća, neka drži do 6 minuta.
Da bi jaje bilo pravo poširano, kada prođete nožem preko njega, ono mora da počne da curi.
Oni koji vole tvrdo kuvana jaja, nek preskoče ovo, to prosto nije to kada se žumance ne razliva.
Moram priznati da ovo prvi put vidim,a uvijek se namucim.Hvala ti.
Meni je ovako lakše, a i sviđa mi se što izgledaju kao puslice sa začinima 🙂
BRAVO, SVAKA CAST!
SUPERRRRR STVARNO SUPERRR
A kakva folija? Je li to ona providna za umotavanje hrane?
Da, ta providna.
Ovo prvi put vidim – fenomenalno je i isprobaću što pre 🙂
pravila sam danas posirana jaja i ne mogu se pozaliti.ispali su pravi.
Bravo. Od sad samo njih ujutru 🙂 Najlepša su.