Poširana jaja i brze lepinje

04/05/2015

Novo 4-s

Kuva i piše:

Ana Ćubela

Ana profil

 

 

 

hrono-kuhinja-kuvar-ana-cubela

 

Prvo sam uključila rernu na 220. A zatim sam pomešala:

  • čaša i po brašna (stavljala sam po pola čaše ražanog, heljdinog i integralnog pšeničnog)
  • pola čaše kisele vode
  • 1 jaje
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • pola ravne kašičice sode bikarbone
  • 3 kašičice limunovog soka
  • ravna kašičica soli
  • kapika smrvljenog lana
  • ćurokot (ili semenke po želji za posipanje)

Umutila sam jaje, pa dodala kiselu vodu, ulje, i pola čaše brašna. Onda sam dodala sodu i limunov sok, pa ostatak brašna.

Ovo je gustina koja vam je ptrebna:

Lepinje od tri vrste brasna 3-s

Kašikom sam vadila smesu, stavila na pek papir i mokrim rukama oblikovala lepinje. Posula ćurokotom i stavila u zagrejanu rernu.

Lepinje od tri vrste brasna 2-s

 

Budu gotve za 10 do 15 minuta. Probajte čačkalicom. Ako se ništa ne lepi za nju, to je to.

Lepinje od tri vrste brasna 1-s

Lepinje sam ostavila da se malo ohlade, a za to vreme sam spremila poširana jaja. Pogledajte foto uputstvo kako se to radi.

Novo 1-s

Novo 3-s1

U zavisnosti koliko rovita jaja volite toliko ćete ih kuvati. Ako volite retka, izvadite ih iz vode posle 4 minuta. Ako volite malo gušća, pustite ih do 6 minuta.

Ovako izgledaju kada su manje kuvana:

Novo 5-s



Ostavite komentar