Posan i mrsan predlog za doručak

15/03/2016

Hleb i avokado 2 s

Kuva i piše:
Ana Ćubela

Ana profil

 

 

 

hrono-kuhinja-kuvar-ana-cubela

 

Jutros sam morala rano da izađem da završavam poslove. Daleko pre doručka. Šta  da se radi, nekad mora i tako. Pa sam na povratku kući svratila do pijace. Tamo još nije stiglo proleće u pravom smislu, ali su tezge pune zeleniša, pre svega sremuša i maslačka. I nisam mogla da odolim. Pazarila sam avokado, sremuš, malo čerija i svratila do mesare sa konjskim mesom po pršutu.

Hleb i avokado 1 s

A da ne bi doručkovala u podne čekajući da se pecivo ispeče, svratila sam i do “Hleba i kifle” i pazarila besvasan hleb. Koji je sada bolji nego prvi put kada sam ga kupila. Ne znam u čemu je štos, ali mi je drago što se stalno popravljaju.

Pa evo predloga i za one koji poste i za one koji mrse.

Avokado prsecite i izvadite mu onu veliku košticu. Oljuštite ga i ubacite u blender. Sremuš operite pa dodajte i njega, otprilike trećinu veze. Dodajte nekoliko čeri paradajza, malo morske soli i limunov sok. I sve izblendirajte. Ne mora da se napravi pasta, lepo je i kada ostanu krupniji komadi.

Ako postite ovaj namaz možete da jedete samog za sebe ili sa maslinama.

Hleb i avokado 4 s

Ako ne postite, na namaz stavite konjsku pršutu, odlino idu zajedno.

Hleb a avokado 3 s

Do sada sam hiljadu puta napravila namaz od avokada i svašta trpam u njega, ali mi je ova kombinacija sa sremušem i paradajzom ubedljivo najbolja do sada.

Prijatno!3 komentara

  1. Veliki pozdra,
    pošto sam ja hrono “povratnik”, ovih dana sam pripremila dosta jela upravo sa vašeg sajta. Ipak bila sam u panici kada je počeo post, šta sad? Ali me je jako obradovala informacija da ste odlučili da i nama koji postimo posebno prvu i poslednju nedelju na vodi, pomognete da se pridržavamo. Odlična ideja. I već sam pravila lepinjice, a danas pravac pijaca po sremuš i avokado .

    Sanja

Ostavite komentar