Kuva i piše: Ana Ćubela Onda kada imam vremena, uvek …
Kuva i piše:
Ana Ćubela
Jutros sam morala rano da izađem da završavam poslove. Daleko pre doručka. Šta da se radi, nekad mora i tako. Pa sam na povratku kući svratila do pijace. Tamo još nije stiglo proleće u pravom smislu, ali su tezge pune zeleniša, pre svega sremuša i maslačka. I nisam mogla da odolim. Pazarila sam avokado, sremuš, malo čerija i svratila do mesare sa konjskim mesom po pršutu.
A da ne bi doručkovala u podne čekajući da se pecivo ispeče, svratila sam i do “Hleba i kifle” i pazarila besvasan hleb. Koji je sada bolji nego prvi put kada sam ga kupila. Ne znam u čemu je štos, ali mi je drago što se stalno popravljaju.
Pa evo predloga i za one koji poste i za one koji mrse.
Avokado prsecite i izvadite mu onu veliku košticu. Oljuštite ga i ubacite u blender. Sremuš operite pa dodajte i njega, otprilike trećinu veze. Dodajte nekoliko čeri paradajza, malo morske soli i limunov sok. I sve izblendirajte. Ne mora da se napravi pasta, lepo je i kada ostanu krupniji komadi.
Ako postite ovaj namaz možete da jedete samog za sebe ili sa maslinama.
Ako ne postite, na namaz stavite konjsku pršutu, odlino idu zajedno.
Do sada sam hiljadu puta napravila namaz od avokada i svašta trpam u njega, ali mi je ova kombinacija sa sremušem i paradajzom ubedljivo najbolja do sada.
Prijatno!
Mozete li da mi date telefon od neke hrono pekare u Beogradu koja salje peciva na kucnu adresu. u mom gradu nema hrono pekare. Hvala. Pozdrav.
Veliki pozdra,
pošto sam ja hrono “povratnik”, ovih dana sam pripremila dosta jela upravo sa vašeg sajta. Ipak bila sam u panici kada je počeo post, šta sad? Ali me je jako obradovala informacija da ste odlučili da i nama koji postimo posebno prvu i poslednju nedelju na vodi, pomognete da se pridržavamo. Odlična ideja. I već sam pravila lepinjice, a danas pravac pijaca po sremuš i avokado .
Sanja
Hvala Sanja, pokušaću češće da stavljam takve predloge.