Pohovane tikvice sa jajima i maslinama

30/06/2016

Pohovane tikvice 1 s

Kuva i piše:
Ana Ćubela

Ana profil

 

 

 

hrono-kuhinja-kuvar-ana-cubela

 

Onaj beskvasni hleb iz “Hleb i kifle” je jako zgodan za pravljenje svakakvih tortica i sendviča. Mali je, kompaktan, dobro se seče, pun je semenki i zgodan za ređanje.

A kako sezona tikvica uveliko traje, stavljam ih u sve i svašta i uvek mi neki deo preostane i vuče se po frižideru. Pa je tako i ova “krajka” završila u doručku.

Potrebno vam je:

  • 1/3 tikvice
  • 3 jaja
  • malo brašna
  • 5 – 6 maslina
  • hrono hleb
  • puter

Deo maslina iseckajte, nekoliko ostavite za ukrašavanje. Čisto da vam doručak ne bude dosadan.

Umutila sam jaja i deo sipala u dubok tanjirić. Tikvicu sam isekla na kolutove. U drugi tanjirić sam ubacila ražano brašno, ionako ga ima u hlebu.

deklaracija hrono hleb 2

Kolut po kolut sa valjala u umućeno jaje pa malo u brašno i ređala u tiganj u kojem sam zagrejala puter. Pekla sam sa obe strane dok se nije uhvatila zlatna boja. Tikvice sam izvadila sa strane. U umućena jaja sam ubacila naseckane masline pa sve izlila u tiganj. Promešala sam nekoliko puta i kajgana je bila gotova.

Pohovane tikvice 3 s

Na svako parče hleba sam namazala malo putera, ređala tikvice, pa kajganu, pa na vrh stavljala masline. Nije toliko loša ideja ako imate goste na doručku.

Prijatno!



Ostavite komentar