Kuva i piše: Ana Ćubela Ako želite da se zdravo i …
Kuva i piše:
Ana Ćubela
Onaj beskvasni hleb iz “Hleb i kifle” je jako zgodan za pravljenje svakakvih tortica i sendviča. Mali je, kompaktan, dobro se seče, pun je semenki i zgodan za ređanje.
A kako sezona tikvica uveliko traje, stavljam ih u sve i svašta i uvek mi neki deo preostane i vuče se po frižideru. Pa je tako i ova “krajka” završila u doručku.
Potrebno vam je:
- 1/3 tikvice
- 3 jaja
- malo brašna
- 5 – 6 maslina
- hrono hleb
- puter
Deo maslina iseckajte, nekoliko ostavite za ukrašavanje. Čisto da vam doručak ne bude dosadan.
Umutila sam jaja i deo sipala u dubok tanjirić. Tikvicu sam isekla na kolutove. U drugi tanjirić sam ubacila ražano brašno, ionako ga ima u hlebu.
Kolut po kolut sa valjala u umućeno jaje pa malo u brašno i ređala u tiganj u kojem sam zagrejala puter. Pekla sam sa obe strane dok se nije uhvatila zlatna boja. Tikvice sam izvadila sa strane. U umućena jaja sam ubacila naseckane masline pa sve izlila u tiganj. Promešala sam nekoliko puta i kajgana je bila gotova.
Na svako parče hleba sam namazala malo putera, ređala tikvice, pa kajganu, pa na vrh stavljala masline. Nije toliko loša ideja ako imate goste na doručku.
Prijatno!