Pogačice sa kimom

29/03/2015

Pogacice sa kimom 3-s

Kuva i piše:

Ana Ćubela

Ana profil

 

 

 

hrono-kuhinja-kuvar-ana-cubela

 

Za ove pogačice vam treba:

  • 250 grama ražanog integralnog brašna
  • 100 grama svinjske masti
  • 120 grama sitnog sira (možete i fetu da stavite)
  • kašičica soli
  • malo kima
  • žumance (po želji)

Prvo sam umešala so i brašno a zatim dodala svinjsku mast i sir i rukama umesila testo. Formirala sam disk, uvila ga u celofan i odložila testo u frižider, da odmori jedno pola sata.

Izvadila sam ga, razvaljala oklagijom. Htela sam da napravim kao male grickalice, da više liče na krekere, pa sam testo razvila tanko. Možete da ga ostavite i jedan santimetar debljine.

Modlom sam izvadila pogačice i stavila i na pek papir. Žumance sam razmutila sa malo vode i svaku namazala. Ovaj deo možete da preskočite ako nećete da mešate sir i jaja. Namažite ih sa malo ulja ili rastopljene masti i stavite kim.

Pekle su se oko 15 minuta na 220 stepeni. Rernu sam zagrejala pre nego što sam ih stavila.

Uz njih je odlično išao paradajz sok.

Pogacice sa kimom 2-s

Prijatno!



5 komentara

  1. Moja majka je ovo pravila davno, “dok je imala ruke”…Ali se to testo tanji pa preklapa vise puta i maze mascu, i ispadne nesto kao lisnato testo. Ostalo je manje vise slicno.Ako je brasno dobro i dobro udeseno testo,nista kao fil nije potrebno.Jednostavno je preukusno samo po sebi.

  2. Jel moze neka zamena za svinjsku mast u pogacicama? Posto zivim u Norveskoj i mast ne mogu da nadjem…

Ostavite komentar