Pogačice se čvarcima koje sam zgotovila za minut

01/12/2015

Pogacice sa cvarcima 2 s

Kuva i piše:
Ana Ćubela

Ana profil

 

 

 

hrono-kuhinja-kuvar-ana-cubela

 

Bez obzira na to što volim da petljam po kuhinji, volim i kada sam u mogućnosti da na svoj doručak ponekad potrošim samo minut. Posebno onda kada znam da ujutru neću imati vremena za sebe i da ću pre doručka morati da završavam neke silne poslove.

I ovog puta sam stvarno potrošila minut. Toliko vremena mi je trebalo da uđem u “Hleb i kifle” i pazarim hrono pogačice sa čvarcima 😉 .

I nisam mnogo očekivala od njih, posebno što su se ljudi na Fejsbuku žalili da su im slane, pa da su im neslane….. Meni su bile baš taman kako treba. Možda su se u pekari izveštili pa više ne osciliraju sa sastojcima. Ukusne su, osete se čvarci ali ne previše da budu prejake. I osete se semenke na njima, posebno kim. A ja volim kim!

Malo su suvlje nego kada ja pravim pogačice. Ali možda je to zato što sam ih kupila juče. Sledeći put ću probati sveže pa javljam utiske.

Pogacice sa cvarcima 1 s

Jela sam ih uz kiselo mleko i ljutenicu. Pojela sam tri pogačice i baš sam se najela. A ja sam jako ješna ujutru.

Svi sastojici u njima su dozvoljeni u hrono ishrani. Ali kako u njih idu jaja i kiselo mleko, nisu za svaki dan za one koji su u restrikciji. Ali ko može svaki dan da jede pogačice sa čvarcima?

Sastav pogačica je sledeći: Speltino brašno, čvarci, limun, kiselo mleko, prašak za pecivo, svinjska mast, jaja, susam, kim, biber. Na ovom linku možete da vidite šta sadrže njihovi hrono proizvodi: Hrono asortiman “Hleb i kifle”.

Ostalo je još par njihovih proizvoda koje nisam probala, pa kada završim sa svime, napraviću rang listu, mada sam već sad sigurna šta će biti na prvom mestu.Ostavite komentar