Kuva i piše: Ana Ćubela Poslednjih nekoliko godina, leblebije se nalaze …
Kuva i piše:
Ana Ćubela
Kakvo divno novembarsko jutro! I sve bi bilo odlično da nisam morala da odem da platim račune. To mi uvek pokvari raspoloženje.
Kuća je konačno raščišćena, u kuhinji može da se normalno sprema hrana. Mada mi je malo neobično što opet doručkujem sama, do juče sam svaki dan imala društvo. Ali mi prija povratak na staro. Psi, ja i ponekad Tetka.
Ovog jutra pogača sa surutkom.
Potrebno vam je:
- 300 grama brašna
- 2,5 decilitra surutke (otprilike)
- ravna kašičica morske soli
- 2 kašičice praška za pecivo
- 1 kašika maslinovog ulja
Umešajte brašno, prašak za pecivo i so, pa dodajte maslinovo ulje i surutku. Surutku sam pre toga zagrejala da bude mlaka. I nemojte sve odjednom da stavite, već dodajte po malo. Treba da zamesite mekano testo. Što mekše možete.
Od brašna sam koristila ražano, speltino i ječmeno. Ostavila sam testo da malo odmori i zagrekala rernu. Posle dvadesetak minuta sam ubacila pogaču, koju sam pre toga rasekla nožem po površini. Pekla se između 15 i 20 minuta na 220 stepeni.
Prijatno!
pozdrav, da li ovaj hljeb moze u restrikciji?? Probala sam mnoge hljebove da napravim ali mi je samo ovaj uspjeo 🙂
Može generalno. Ali kako ima surutku ovaj hleb nije za svaki dan. Da li ste pravili ostale recepte za hleb sa ovog bloga?