I dobitnik je……
Kad nađete dobar recept za neko pecivo, i još se brzo pravi, onda valja isprobati sve kombinacije brašna. Da znate kako možete najbolje da ih iskoristite.
Za ovu pogaču sam stavila 3 pune čaše brašna (po čaša speltinog, ražanog i ovsenog), kašičicu soli, kašiku smrvljenog lana, pola praška za pecivo i kašiku maslinovog ulja. U to sam ulila nepunu čašu kisele vode.
Umesila testo, oblikovala pogaču, namazala je maslinovim uljem i posula susamom. Pekla se između 10 i 15 minuta.
Ovog puta se malo mrvila, zbog ovsenog brašna, ali ne previše da ne mogu da se naprave sendviči. Ovseno brašno je jako zdravo, ali pošto ne sadrži gluten, sa njim se teško radi. I zato ga većina ljudi izbegava. A ne bi trebalo.
Meni super ide u ovakva peciva ili brze lepinje, ali ga, recimo, ne volim u palačinkama. Tada mi gorči.
Da li bih mogla da dodam eventualno psilijum, da se ne bi mrvilo?
I koju količinu, ako ne bih razrušila “hronotežu” 🙂
Mislim da je kašika dovoljna