Pogača sa ovsenim brašnom

29/09/2014

Kad nađete dobar recept za neko pecivo, i još se brzo pravi, onda valja isprobati sve kombinacije brašna. Da znate kako možete najbolje da ih iskoristite.

Pogaca sa ovsenim brasnom1 SAJT

Za ovu pogaču sam stavila 3 pune čaše brašna (po čaša speltinog, ražanog i ovsenog), kašičicu soli, kašiku smrvljenog lana, pola praška za pecivo i kašiku maslinovog ulja. U to sam ulila nepunu čašu kisele vode.
Umesila testo, oblikovala pogaču, namazala je maslinovim uljem i posula susamom. Pekla se između 10 i 15 minuta.

Pogaca sa ovsenim brasnom SAJT
Ovog puta se malo mrvila, zbog ovsenog brašna, ali ne previše da ne mogu da se naprave sendviči. Ovseno brašno je jako zdravo, ali pošto ne sadrži gluten, sa njim se teško radi. I zato ga većina ljudi izbegava. A ne bi trebalo.

Meni super ide u ovakva peciva ili brze lepinje, ali ga, recimo, ne volim u palačinkama. Tada mi gorči.

hrono-kuhinja-kuvar-ana-cubela


2 komentara

  1. Da li bih mogla da dodam eventualno psilijum, da se ne bi mrvilo?
    I koju količinu, ako ne bih razrušila “hronotežu” 🙂

Ostavite komentar