Povratak na hrono put. Ili novi početak.

24/02/2016
Kuva i piše:
Ana Ćubela

Ana profil

 

 

 

 

hrono-kuhinja-kuvar-ana-cubela

Pre nekoliko nedelja uđem kod tetke u stan i vidim poznate mi papire. Spremala je račune kod mene i pronašla nedeljne jelovnike koje sam pisala onda kada smo nas dve počele sa primenom hrono ishrane. Pogledam malo bolje i vidim da je ispod jela nešto upisivala.

“Šta je, tetka, ovo?”

“Ja se vraćam mojoj hrono, ovo više nema smisla!”, odgovori tetka.

Pocetak 6 s

Pocetak 5 s

Pocetak 4 s

Kako poslednjih godinu dana sa mamom čuva mog sestrića Relju, tako se i njena dnevna rutina menjala. A uz moju mamu to nije teško pošto stalno nešto sprema i ne vadi guzicu (da izvinete) iz frižidera. Pa je tetka odlučila da udari šakom o sto. U polja koja sam davno odštampala je rukom upisala svoj novi jelovnik za dve nedelje.

Pocetak 3 ss

Takođe je iskopala zbirku recepata koju sam napravila pre nego što sa počela sa ovom ishranom da bi imala neki plan i jela dobra jela.

I mislim da je to jako bitno za sve one koji su odlučili da drastično promene svoje navike. Dobar plan i vojnilka disciplina.

Pocetak 1 s

Onda je uzela i moj kuvar i krenula redom da sprema. A sada joj se i moja mama priključila. Kaže da se mnogo ugojila. Kada smo tetka i ja krenule, i ona se ubacila u naš plan, ali je brzo odustala. Voli žena da jede kolače i to uglavnom noću. Ali, kako kaže, ovog puta nije nijednom poklekla. A pošto je mrzi da čita pravila, onda zloupotrebljava tetkino “znanje”. A tetka, već po malo senilna, zloupotrebljava telefon. Pa njihova dnevna rutina izgleda ovako:

Zvrrrrrrrr

Ja: “Molim”

Tetka: “Ana, a da li smemo džigericu?”

Ja: “Ne”

Tetka: “Pa lepo ja kažem, a ona donela teleću. Ne smemo uopšte?”.

Zvrrrrrrrr

Ja: “Molim”

Tetka: “Ana, Nataša mi dala zadatak da joj spremim pileće ćufte, ali hoće da ih pržim, a ja joj lepo kažem da si ti to pekla u rerni”

Ja:”Možete i da ih pržite ali na jako malo masnoće”

Teta: “A da li si sigurna?”

Zvrrrrrrr

Ja: “Molim”

Tetka: “Našla sam recept za keške, ječam i piletinu. I kad to da jedemo, za ručak?”

Ja: “Ne, nego za doručak”

Tetka: “Aha. Aj ćao”

Zvrrrrrrr

Ja: “Molim”

Tetka: “A kako spremaš one kolače od belanaca? Da li sitno seckaš povrće ili……

I tako u nedogled. Ali neka su one meni žive, zdrave, site i lepe.

PS. Onima koji tek počinju, toplo preporučujem da pročitaju sve tekstove na temu hrono ishrane, nisu dugi.9 komentara

 1. Šta napisati a ne pohvaliti ovo čudo od ANE. Čitajući njene članke i recepte , ne možeš da budeš ravnodušan.Čak i onaj ko nije planirao ili koji se dvoumio oko Hrono ishrane krenuo je tim putem. Hvala joj na velikom razumevanju za sve nas.

 2. Draga Ana,
  Sa radoscu sam kupila vas kuvar i mislim da je dobar. Bilo bi bolje da ima manje slika a vise objasnjenja o hrono ishrani i recepata. ono sto me je razocaralo je da se knjiga nakon prvog citanja raspal. To stvarno nije u redu jer ona ne kosta malo za ove nase uslove. Obratite se vasem iydavacu i zahtevajte bolji kvalitet jer tako lose uradjena knjiga ostavlja utisak prevare a vi to ne zasluzujete.
  s postovanjem Sanja Bogdanov

  1. Sanja, na žalost bio je jedan deo knjiga koji nije bio dobro zalepljen. Ali je izdavač svima zamenio kuvar. Ili zamenite u knjižari gde ste uzeli ili ću vam ja poslati na mail adresu kome da se obratite i dobićete nov kuvar na kućnu adresu. Od kako se desio taj peh, a nadam se da nije bio veliki broj, knjige se šiju. Ja na žalost nisam mogla da utičem na to. Već samo da organizujem da svi dobiju zamenu.

 3. Drago mi je da nisam jedini povratnik, cak mi je i lakse kad sam shvatila da i “hrono tetka” nije savrsena:).
  A tek kako je tesko biti disciplinovan kad se po kuci samo pojavljuju neke cokolade i kad ne mozes svoje ukucane da privolis hrono ishrani. Uz to sam sada vise u kuci i stalno nesto spremam pa sam vratila 5 kg.
  I ja imam isto iskustvo sa knjigom ali mi je bilo glupo da to kazem jer znam da je za to kriv izdavac.
  Ako se placaju troskovi postarine dva puta to je 500 din, u tom slucaju mi se ne isplati da je vracam.
  Knjiga jeste prelepa sa svim onim fotografijama, ali ja i dalje koristim blog za recepte jer je izbor stvarno neogranicen.
  Sada ocekujem narednu knjigu sa svim receptima za dorucak, rucak i veceru i jelovnicima za restrikciju ili bi to bile tri knjige. Mislim da to nije nemoguce obzirom na energiju koju posedujes.
  A i pretpostavljam da mnogi misle tako.

  U svakom slucaju pohvale za sve ovo sto radis!

  Srdacan pozdrav, Slavica

  1. Slavice, sada ću vam poslati email adresu na mail. Javite se da dobijete novu knjigu, poštarinu neka plati izdavač. Napisaći im i ja.

Ostavite komentar