Pločice sa pivom i puterom

01/02/2019

Kuva i piše:
Milena Milićević

 

 

 

hrono-kuhinja-kuvar-ana-cubela

 

 

 

Volim da eksperimentišem i postojeće recepte korigujem. Menjam masnoće, menjam brašna, razmere, tečne sastojke…..Znajući kako se ponašaju testa sa mašću, odnosno da su sipkava i prhka, a pogotovu ako su sa aromatičnijim i težim brašnima kao što su raž i heljda, a da su testa sa uljem elastična za rad, a krckava posle pečenja, pogotovu ako pomognu „lakša“ brašna, poput spelte i ječmenog, rešila sam da recept za pecivo sa pivom, isprobam i u varijanti sa puterom, jer su sva peciva sa njim mekana.  Izmenila sam i vrste brašna.

Nadam se da ste isprobali recepte sa prethodne štapiće i perece sa pivom, jer kada probate i ovu varijantu sa puterom, verujem da će vam postati omiljena. Ja još uvek ne mogu da se odlučim, moram priznati.

Pogledajte poslednji Pidžama party:

https://www.facebook.com/hronokuhinja/videos/387926965291797/

Za štapiče i pločice sa pivom i puterom potrebno vam je:

  • 200 grama speltinog brašna
  • 200 grama raženog brašna
  • 125 grama putera ( to je ono manje pakovanje)
  • 2 dcl piva
  • Kašičica soli
  • 1 prašak za pecivo

 

Umesite suve sastojke, dodate pivo, pa puter. Kada umesite, umotajte u providnu samolepljivu foliju, napravite tanji disk, i ostavite na sat vremena u frižider, da se malo stegne i bude manje lepljivo za rad.

Da li želite da dobijate notifikacije sa bloga “Hrono kuhinja”?

 

Između dva papira za pečenje, razvaljajte testo, onda secite željene oblike. Mi smo sekli pločice koje smo probušili viljuškicom da lepše izgledaju, a isekli smo i štapiće, sve naravno možete i pogledati u videu sa Pidžama partija.

Pecite u zagrejanoj rerni na 220. Kada stavite pleh, smanjite na 200 i pecite 15-20 minuta.

I dok su vrući a i kada se ohlade, peciva će biti divno mekana. Umačite ih ili na njih mažite omiljene namaze. A obavezno probajte i srpski kavijar, kao i džem od slanine.

Javite utiske posle probanja. Prijtano vam bilo.

PORUČITE KUVAR POSNA HRONO KUHINJA

Neka od jela spremljena za kuvar “Posna hrono kuhinja”Ostavite komentar