Može da se napravi od svega što vam preostane u frižideru
Kuva i piše:
Ana Ćubela
Za pljeskavice vam treba juneće meso, oko 300 grama, dva puta mleveno, crveni luk, sitno iseckan, malo kisele vode, kumin, biber, so, čili.
Poručite knjigu “Posna hrono kuhinja”: Ideje za post, za vegeterijance, za one koji uz meso žele i nove ukuse
Sve se sjedini i ostavi da stoji da se ukusi pomešaju. Ne treba vam nikakava prezla, jaja ili belance. Kada se meso dobro umesi rukama, ali baš dobro, da se istisne sav vazduh, neće se raspadati. Posebno kada smesa malo odstoji. Oblikovati ih rukom staviti u tiganja na malo masti.
U isti tiganj ubaciti kolutove plavom patlidžana, nekoliko grančica sveže majčine dušice i dva smrvljena čena belog luka. Luk ne treba seckati ili presovati, već samo izgnječiti velikm nožem. Meso, a posebno plavi patližan, će upiti ukuse.
Plavi patlidžan pre upotrebe treba posoliti ostaviti ga da pusti vodu.
Kao preliv sam koristila guakamole sos, recept imate OVDE.
1 komentar