Pljeskavice sa plavim patlidžanom i guakamoli sosom

26/09/2014

 

Kuva i piše:
Ana Ćubela

 

 

 

hrono-kuhinja-kuvar-ana-cubela

 

 

Za pljeskavice vam treba juneće meso, oko 300 grama, dva puta mleveno, crveni luk, sitno iseckan, malo kisele vode, kumin, biber, so, čili.

Poručite knjigu “Posna hrono kuhinja”: Ideje za post, za vegeterijance, za one koji uz meso žele i nove ukuse

 

Sve se sjedini i ostavi da stoji da se ukusi pomešaju. Ne treba vam nikakava prezla, jaja ili belance. Kada se meso dobro umesi rukama, ali baš dobro, da se istisne sav vazduh, neće se raspadati. Posebno kada smesa malo odstoji. Oblikovati ih rukom staviti u tiganja na malo masti.

Burger sa plavim patlidzanom1 SAJT

U isti tiganj ubaciti kolutove plavom patlidžana, nekoliko grančica sveže majčine dušice i dva smrvljena čena belog luka. Luk ne treba seckati ili presovati, već samo izgnječiti velikm nožem. Meso, a posebno plavi patližan, će upiti ukuse.

Plavi patlidžan pre upotrebe treba posoliti ostaviti ga da pusti vodu.

Kao preliv sam koristila guakamole sos, recept imate OVDE.

Da li želite da dobijate notifikacije sa bloga “Hrono kuhinja”?



1 komentar

Ostavite komentar