Plavi patlidžan sa pirinčem, paradajzom i kaparima

19/01/2015

Kuva i piše:

Ana Ćubela

Ana profil

 

 

 

 

hrono-kuhinja-kuvar-ana-cubela

I ovog puta je u pitanju bilo čišćenje frižidera. Ostao mi je jedan plavi patlidžan i nešto paradajz soka. Pa sam improvizovala.

Treba vam:

  • 1 manji crni luk
  • 1 veći plavi patlidžan
  • šaka pirinča
  • pola pakovanja paradajz soka, oko 250 militara
  • začini: so, biber, beli luk u prahu, kumin, mleveni korijander, sušeni đumbir
  • maslinovo ulje
  • par kapara za kraj

Plavi patlidžan sam prepolovila uzduž, pa isekla na polovine. Zarezala sam ga po površini, posolila i ostavila malo da odstoji da pusti vodu i gorčinu. Zatim sam ga izdubila i stavila na kratko u rernu da malo omekša.

Za tro vreme sam iseckala luk i prodinstala ga na malo maslinovog ulja. Zatim sam dodala pirinač, meso plavog patlidžana sitno iseckano,  i nalila sa tri puta više tečnosti – pomešala sam paradajz sok sa vodom. I na kraju dodala začine.

Kada je pirinač nabubrio napunila sam plavi paradajz i vratila ga u rernu na pola sata. Pekao se na 200 stepeni. Kada je bilo gotovo preko njega sam posula par kapara.

Naravno, s obzirom na to da ovde ima pirinča, ovo je vanrestriktivno jelo u hrono ishrani. Ali ako pirinač zamenite prosom, možete da dobijete oličan doručak. A ako stavite meso, možete da imate super ručak u restrikciji.

Plavi patlidzan sa pirincem1 SAJT

 



Ostavite komentar