Pjadina (PIADINA ROMAGNOLA)

01/06/2019

Kuva i piše:
Jelena Cocco

 

 

 

hrono-kuhinja-kuvar-ana-cubela

 

 

 

Pisala sam je barem 2 puta u grupi, ali evo nek bude treca – sreća.

Za testo:

  • 75 gr integralne spelte
  • 50 gr integralnog razanog brašna
  • 37.5 gr masti
  • 1/2 kašičice soli
  • 50 gr vode
  • 1/2 kašičice praška za pecivo
  • 1/2 kašičice sode bikarbone


Sve lepo umesati i ostaviti da odstoji min sat vremena. Ako stoji duze od 4 sata , sodu i pzp dodati pred pecenje.

Fil , tradicionalan:


– mladi sir (kod mene kozji) kresenca (crescenza) , najsličniji njemu, u kravljoj varijanti, prodavali Rumuni na Bajloniju (nemam info da li su i dalje tamo)

– goveđi ramstek (može i šunka, ili pak mortadela, ali neka stvarno kvalitetna)

– rukola

I to je to! Prijatno! 

Da li želite da dobijate notifikacije sa bloga “Hrono kuhinja”?



Ostavite komentar