Svi imamo te faze kada nam se nešto jede češće nego nešto drugo. I dokle god nisu u pitanju sitni kolači, torte, pomfrit ili big mac, sebi treba udovoljiti.
Kuva i piše:
Jelena Cocco
Pisala sam je barem 2 puta u grupi, ali evo nek bude treca – sreća.
Za testo:
- 75 gr integralne spelte
- 50 gr integralnog razanog brašna
- 37.5 gr masti
- 1/2 kašičice soli
- 50 gr vode
- 1/2 kašičice praška za pecivo
- 1/2 kašičice sode bikarbone
Sve lepo umesati i ostaviti da odstoji min sat vremena. Ako stoji duze od 4 sata , sodu i pzp dodati pred pecenje.
Fil , tradicionalan:
– mladi sir (kod mene kozji) kresenca (crescenza) , najsličniji njemu, u kravljoj varijanti, prodavali Rumuni na Bajloniju (nemam info da li su i dalje tamo)
– goveđi ramstek (može i šunka, ili pak mortadela, ali neka stvarno kvalitetna)
– rukola
I to je to! Prijatno!