Pizza sa povrćem i fetom – Povrtarka

19/06/2019

Kuva i piše:
Ana Ćubela

 

 

 

hrono-kuhinja-kuvar-ana-cubela

 

 

 

U nedelju su “pale” tri pice. Jedna ljutkasta sa Kosmajska kulenom i dve vrste topivog sira, druga sa kobasicom i pečurkama i treća sa povrćem.

Tu treću sam ja slagala jer sam toliko mogla da “dobacim” sa barske stolice na kojoj sam odmarla povređenu nogu tokom lajva.

Pogledajte kako smo pravili pice i salatu od ječma:

Testo je, zapravo, bilo isto za sve, samo smo fil menjali.

Potrebno vam je:

  • 2 šolje brašna
  • 1 kašičica soli
  • 1 prašak za pecivo
  • ½ kašičice sode bikarbone
  • 1-2 kašike limunovog soka
  • 3 kašike maslinovog ulja
  • 1 šolja tople vode
  • 1-2 kašika pavlake

Pomešajte suve sastojke. Dodajte maslinovo ulje, limunov sok i izmešajte malo, pa onda zagrejte i kiselu vodu, promešajte sa dve kašike pavlake a onda i nju stavite u sastojke.

Zatim pomalo dodajte tečnost i mesite. Različita brašna upijaju drugačije vodu, pa da ne bi ste kao ja posle dodavali još brašna, krenite prvo da dodajete malo po malo vode. Treba da dobijete mekano, lepljivo testo (vidi se u videu). Zatim u jednoj šerpi pustite da provri voda. Stavite tanjir i na nju činiju sa testom, koju ćete prekriti drugim tanjirom ili samolepljivom folijom. Ostavite minimum pola sata da se testo greje, po mogućnosti i duže. Testo će se podići malo, kao da u njemu ima kvasca.

Recept za picu sa kulenom: KLIK NA LINK

A onda krenite u razvlačenje. Dobro nauljite ruke, uzmite komad testa i na papir za pečenje tako masnim rukama razvlačite to lepljivo i mekano testo (kao u videu).

Kada razvučete testo, stavite u rernu da se uhvati korica, a onda stavite fil.

I za ovu picu smo koristili marinadu od belog luka i maslinovog ulja. Pokapajte malo po testu a onda naređajte povrće koje ste pre toga malo propržili:

– po dužini isečen plavi patlidžan

– na trake isečenu tikvicu

Na to dodajte sveže isečen crveni luk, crne masline i malo kapara. A onda preko toga izmrvite fetu pa još malo pokapajte marinadom, dodajte soli ako treb, origano i ostale začine po želji. I pravac rerna dok povrće ne dobije lepu boju i sir ne krene malo da se topi, onoliko koliko feta može.

I to je to. Prijatno!

Da li želite da dobijate notifikacije sa bloga “Hrono kuhinja”?



Ostavite komentar