Pizza pogačice

20/11/2017

Canon 700 d

Kuva i piše:
Ana Ćubela

 

 

 

 

hrono-kuhinja-kuvar-ana-cubela

 

 

Ne sećam se kada sam poslednji put pojela svežu mocarelu!

Od kako sam počela da eksperimentišem sa starijim i masnijim sirevima, i zaključila da mi mnogo više prijaju i da sa njima lakše održavam kilažu, slasne poslastice, kao što je mocarela, sam potpuno zaboravila. Iako se ovih stvari nisam u potpunosti odrekla, niti ću. Kad duša voli, duša voli.

Elem, jutros sam odlučila da spremim pizza pogačice. Koristila sam one Frikomove hrono jer ih imam u zamrzivaču i dobro se pakuju. Tanke su, pravougaone i hrskave. A ja volim sve što hrska. Pa čak i ako ih presušite, biće dobre u ovoj kombinaciji, verujte mi na reč.

Zagrejala sam rernu na 220 stepeni, ubacila pogačice i pekla tako nekih desetak minuta, a onda sam smanjila temperaturu na 200. Negde na pola pečenja ih pipnite. Onda kada omekšaju, ne treba im mnogo posle toga. Obično ih izvadim čim počne da se pravi fina korica pa tako ostanu mekane iznutra.

Ali sam sad htela hrskaviju varijantu. Frikomove hrono pogačice su pune semenki i lepe su kada se i prepeku, jer tada podsećaju na krekere.

Možete i uveče da ih ispečete pa da ih ujutru samo ušuškate i pizza sastojke:

Potrebno vam je:

  • 2 šnite šunke po pločici
  • 3 kruga mocarele
  • Šnita paradajza
  • Prstohvat morske soli, bibera i origana
  • Ljuta papričica po želji

Šnite šunke stavite na sto pa preko njih položite pogačicu. Na nju stavite malo paradajza, začina i mocarelu. Pa sve to uvijte šunkom.

Tako uvijene valjuške ujutru ubacite u zagrejanu rernu da se sir istopi. Izvadite i uživajte. Hrskavo u sredini, mekano i slasno okolo. Šta ćete više?

Prijatno!Ostavite komentar