Pizza paketići

26/12/2016
Canon 700 D

Canon 700 D

Kuva i piše:
Ana Ćubela

Ana profil

 

 

 

 

hrono-kuhinja-kuvar-ana-cubela

Kao što se može videti po slikama, ovo je bio jedan fantastičan doručak.

A opet je spremljen od ostataka od prethodnih dana. Ma, takva jela mi uvek najbolje ispadnu.

Kad god spremam pitu, gledam da u njoj bude pravi odnos fila i kora. Ako napravim manje fila, onda ide i manje kora. Nisam sklona tome da kore uvek potrošim. Prava pita, po mom mišljenju, mora da puca of fila, da on leti i ispada na sve strane…. kore su tu da uokvire fil, a ne da ih preterano osećamo u jelu. Jel tako? Tako je!

Elem, od prošlog bureka mi je ostal kora i po 🙂 . Spakovala sam je u celofan pa u frižider. Par dana ksnije sam odlučila da ostatke iskoristim za pizza paketiće.

U maloj šerpici rastopite puter sa malo vode. Kašilica putera je sasvim ok. Koru stavite ispred sebe na radnu površinu i namažite je tim rastvorom. Zatim koru po dužini prepolovite pa je opet namažite. Isecite tu sad duguljastu koru a polovinu i dobićete dva, skoro, kvadrata. Ja to nisam čak ni prezizno uradila pa sam dobila dve različite veličine. Ali, ko mari?

Pizza paketici 1

Svaku dobijenu povrđinu premažite sa malo kuvanog paradajza, posolite i pospite origanom. Ili već začinom koji volite. Onda poređajte šunku pa neki sir za topljenje. Ja sam stavljala gaudu, a vi, ako pratite pravila restrikcije, možete svežu mocarelu.

Pizza paketici 2

Onda sam od toga napravila paketiće. Gledajte da krajeve zavijete na jednu stranu i da tu stranu prvo pečete da bi se ti krajevi zalepili i da sir ne bi cureo napolje.

Kada ste napravili paketiće, u tiganju zagrejte malo putera, pa spustite jedan po jedan. I, ponavljam, strana sa povijenim krajevima ide prva dole. Pecite na nižoj temperaturi dok ne porumeni, pa špatulom okrenite paketiće. I pecite dok i ta strana ne porumeni.

Pizza paketici 3

Brzo servirajte i uživajte. Sa svakim zarezom noža, fantastičan fil će izlaziti napolje. Malo kora, puno fila je uvek dobitna kombinacija.

Pizza paketici 5

Inače, ovakvo korišćenje kora, bez obzira da li su vam preostale ili ne, je odlično za one koji vode računa o unosu brašna u organizam. Bez obzira da li vodite računa zbog kilaže ili zdravlja (dijabetičari to, na žalost, to najbolje znaju), ovako količine držite pod kontrolom, jer ova jedna kora je bila teška 56 grama.

Prijatno!4 komentara

  1. Meni se kore koje ostanu uvek sasuše u zamrivaču i izmrve se, tako da su neupotrebljive za bilo kakvo savijanje. Uvek ih dobro upakujem i zatvorim ali nikad nisam imala uspeha. Kako tebi to uspeva?

    1. Ali ja ih nisam stavljala u zamrzivač već u frižider na par dana. Ako se sasuše, izmrvite ih do kraja, pomešajte sa smesom jaja i sira i punite kalup za mafine. Dobićete mafin gibanicu 🙂 .

  2. Pozdrav.Mene interesuje gde se moze kupiti ovakve kore?
    I u reinstrukciji dali moze ovakav dorucak ili rucak ponekad?Puno vam hvala 🙂

Ostavite komentar