Pituljice

10/02/2017

 

Kuva i piše:
Ana Ćubela

 

 

 

hrono-kuhinja-kuvar-ana-cubela

 

Kore za pitu su jako zgodne. Od samo jedne može da se dobije fantastičan doručak. Kad pravite pitu, odvojite koru ili dve, stavite u celofan u kojoj su bile kore, zatvorite nečim i u frižider. Poprilično dugo mogu da stoje tako.

Kada se uželite pituljica, izvadite koru i presavijte je na pola po dužini. Zatim presecite tamo gde se previja. Onda te dve polovine stavite jednu preko druge pa opet prepolovite tako da dobijete kvadrat. opet presecite na prevoju. Tako ćete dobiti četiri manja kvadrata koja možete da filujete.

A sada ću vam dati dva predloga za punjenje.

Pizza pituljice

Rastopite malo putera u malo vode.

I za ove pituljice su zgodni ostaci. Kada pravite neki paradajz sos, ostavite malo sa strane. Pa svaku pituljicu malo namažite sa soosm, posolite i stavite začine po želji. Ovog puta sam koristila sušenu mirođiju umesto origana.

Preko toga stavite šunku i sir. Oni koji nisu u restrikciji mogu kačkavalj, oni koji jesu mogu svežu mocarelu. Ivice  namažite sa malo rastvorom putera i vode. Zatim je urolajte pa prstima zatvorite.

Namažite ih rastovorom putera i vode pa propržite sa svih strana na mešavini ulja i putera. Gledajte da ne bude previsoka temperatura da puter ne bi izgoreo.

Pituljice sa kozjim sirom

Postupak sečenja kora je isti.

U činiji razmutite jedno jaje i u njega dodajte oko 80 grama kozjeg sira koji ste usitnili rukama. Stavite i malo maslinovog ulja i sve izgnječite tako da dobijete homogenu masu. Ukoliko je sir slan nemojte dodatno da solite.

Namažite svaku koru. Ivice premažite rstvorom putera i vode pa urolajte pituljicu i opet prstima uugurajte ivice kore da ih zatvorite.

I njih propržite na mešavini ulja i putera ali na nažoj temperaturi.

Sjajne su. Ali spadaju u komplikovano jelo u restrikciji.

 2 komentara

Ostavite komentar