Kuva i piše: Ana Ćubela Obožavam ljuto, u svim varijantama, pa …
Kuva i piše:
Ana Anufrijev
Izobilje zeleniša po pijacama idealno je za neke nove i neke stare ukuse. Ovo je tradicionalna pita sa zeljem – sa divnim ukusom tog božanstvenog zeleniša. Ako ste izašli iz restrikcije, ovakvim doručkom možete da se počastite jednom u dve nedelje.
- 500 g heljdinih kora
- 350 g sira
- 3 jaja
- malo ulja (ja sam koristila repičino)
- malo kisele vode (4-5 kašika)
Zelje oprati, odstraniti žilu, iseckati na rezanca i prodinstati.
Jaja umutiti, dodati sir, posoliti po ukusu. U umućenu smesu sa jajima dodati zelje. Svaku koru poprskati sa malo ulja i nafilovati, pa uviti u rolat, a rolat u puža. Postupak ponavljati, dok se materijal ne utroši. Sa kiselom vodom poprskati pitu i staviti u zagrejanu rernu na 220 stepeni. Peći oko 45 minuta.
Ova pita nije za one koji su na početku restrikcije. Ja nisam, pa sam je zalila blagim domaćim kefirom 🙂
Slika je malo mutna, ali je pita bila dobra.
Obozavam ove puzice! Interesantno/korisno je znati da ovi divni puzici mogu da se naprave i u tiganju…. dakle, najkorisnije za nas koji, nazalost, nemamo rernu. Njam!