Pita sa zeljem

30/04/2016

Pita sa zeljem 1 s

Kuva i piše:
Ana Anufrijev

Ana profil novo s

 

 

 

hrono-kuhinja-kuvar-ana-cubela

 

Izobilje zeleniša po pijacama idealno je za neke nove i neke stare ukuse. Ovo je tradicionalna pita sa zeljem – sa divnim ukusom tog božanstvenog zeleniša. Ako ste izašli iz restrikcije, ovakvim doručkom možete da se počastite jednom u dve nedelje.

  • 500 g heljdinih kora
  • 350 g sira
  • 3 jaja
  • malo ulja (ja sam koristila repičino)
  • malo kisele vode (4-5 kašika)

Zelje oprati, odstraniti žilu, iseckati na rezanca i prodinstati.

Jaja umutiti, dodati sir, posoliti po ukusu. U umućenu smesu sa jajima dodati zelje. Svaku koru poprskati sa malo ulja i nafilovati, pa uviti u rolat, a rolat u puža. Postupak ponavljati, dok se materijal ne utroši. Sa kiselom vodom poprskati pitu i staviti u zagrejanu rernu na 220 stepeni. Peći oko 45 minuta.

Ova pita nije za one koji su na početku restrikcije. Ja nisam, pa sam je zalila blagim domaćim kefirom 🙂

Slika je malo mutna, ali je pita bila dobra.

Pita sa zeljem 2 s



1 komentar

  1. Obozavam ove puzice! Interesantno/korisno je znati da ovi divni puzici mogu da se naprave i u tiganju…. dakle, najkorisnije za nas koji, nazalost, nemamo rernu. Njam!

Ostavite komentar