Pita sa sremušem

11/04/2015

Pita sa sremusem-s

Kuva i piše:

Ivana Milić

ivana-milic-PROFIL

 

 

 

hrono-kuhinja-kuvar-ana-cubela

 

 

Obožavam rano proleće. Podseća me na detinjstvo kad sam sa dedom brala koprive i zelje. I volim da maksimalno iskoristim namirnice poput koprive i sremuša, jer ih kratko ima na pijaci.

Pravila sam manju pitu ( za 2 osobe). Za veću pitu samo srazmerno povećajte sastojke.

Potrebno je:

  • 1 veća veza sremuša (ili 2 manje veze)
  • 3 jaja
  • 1 šolja dozvoljenog brašna
  • 1,5 šolje kisele vode
  • Pola praška za pecivo
  • Malo soli i bibera
  • 1,5 kašika maslinovog ulja
  • 3 kašike sira

Pomešajte prvo suve sastojke, pa dodajte kiselu vodu, jaja , ulje i sir. Iseckajte sremuš i dodajte ga. Sipajte u manji pleh i pecite na 200stepeni dok ne porumeni.

Prijatno!



Ostavite komentar