Kuva i piše: Ana Ćubela Ne znam za vas ali ja …
Kuva i piše:
Ivana Milić
Obožavam rano proleće. Podseća me na detinjstvo kad sam sa dedom brala koprive i zelje. I volim da maksimalno iskoristim namirnice poput koprive i sremuša, jer ih kratko ima na pijaci.
Pravila sam manju pitu ( za 2 osobe). Za veću pitu samo srazmerno povećajte sastojke.
Potrebno je:
- 1 veća veza sremuša (ili 2 manje veze)
- 3 jaja
- 1 šolja dozvoljenog brašna
- 1,5 šolje kisele vode
- Pola praška za pecivo
- Malo soli i bibera
- 1,5 kašika maslinovog ulja
- 3 kašike sira
Pomešajte prvo suve sastojke, pa dodajte kiselu vodu, jaja , ulje i sir. Iseckajte sremuš i dodajte ga. Sipajte u manji pleh i pecite na 200stepeni dok ne porumeni.
Prijatno!