Kuva i piše: Ana Ćubela Ova pašteta je spremljena potpuno od …
Kuva i piše:
Ana Ćubela
Žena zvana pita is back! To mi je izgleda nov adimak pošto u polsednje vreme najviše pravim pite. Šta da radim kada su najlakše, mašta može svašta. A uostalom ko ne voli pite.
Ove nedelje su na meniju bile dve. Jedna sa sirom, pancetom i pelatom. Takozvana crvena pita. Druga je bila sa piletinom i ona će se uskoro pojaviti na blogu.
Pogledajte šta smo i kako sve napravili:
https://www.facebook.com/hronokuhinja/videos/597496411072582/
Obe pite sam improvizovala za vreme lajva. Malo sam promašila šta sam u koju htela da stavim ali je bitno da je sve ispalo dobro na kraju.
Potrebno vam je :
- 250 gr heljdinih kora
- Oko 250 gr fete
- 4 – 5 jaja
- 100 grama Kosmajska pancete
- 2 kašike paradajz pelata
- 1 dcl mineralne vode
- Maslinovo ulje po želji
- Prašak za pecivo ako nemate mineralnu ili vam je “izlapela”
Prvo iseckajte pancetu i propržite. Zaim kore isecite na trake. U činiju umutite jaja, dodajte sir i pelta. So nije potrebna jer je feta bila slana. Dodajte malo mineralne vode i sve prebacite u pleh u kojem je pek papir. Poravnajte i pravac rerna na 220 stepeni, nekih dvadesetak minuta.
Pogledajte kako je sve na kraju izgledalo: