Pita sa sirom, pancetom i pelatom

21/01/2020

Kuva i piše:
Ana Ćubela

 

 

 

hrono-kuhinja-kuvar-ana-cubela

 

 

 

 

Žena zvana pita is back! To mi je izgleda nov adimak pošto u polsednje vreme najviše pravim pite. Šta da radim kada su najlakše, mašta može svašta. A uostalom ko ne voli pite.

Ove nedelje su na meniju bile dve. Jedna sa sirom, pancetom i pelatom. Takozvana crvena pita. Druga je bila sa piletinom i ona će se uskoro pojaviti na blogu.

Pogledajte šta smo i kako sve napravili:

https://www.facebook.com/hronokuhinja/videos/597496411072582/

 

Obe pite sam improvizovala za vreme lajva. Malo sam promašila šta sam u koju htela da stavim ali je bitno da je sve ispalo dobro na kraju.

Potrebno vam je :

  • 250 gr heljdinih kora
  • Oko 250 gr fete
  • 4 – 5 jaja
  • 100 grama Kosmajska pancete
  • 2 kašike paradajz pelata
  • 1 dcl mineralne vode
  • Maslinovo ulje po želji
  • Prašak za pecivo ako nemate mineralnu ili vam je “izlapela”

Prvo iseckajte pancetu i propržite. Zaim kore isecite na trake. U činiju umutite jaja, dodajte sir i pelta. So nije potrebna jer je feta bila slana. Dodajte malo mineralne vode i sve prebacite u pleh u kojem je pek papir. Poravnajte i pravac rerna na 220 stepeni, nekih dvadesetak minuta.

Pogledajte kako je sve na kraju izgledalo:



Ostavite komentar