Pita sa sirom i blitvom

23/10/2014

Ovog puta pitu, ili gibanicu, je pravila Tetka. Pa je jedva dočekala da u nju stavi i kajmak. Nismo više u restrikciji pa smo nekako podneli ovu kombinaciju 🙂 Oni koji su još u restrikciji treba da smanje broj jaja i naravno da ne mešaju kajmak i sir.

Za pitu vam treba:

  • kore od heljde
  • 500 grama sira
  • 3 kašike kajmaka
  • 2 veze blitve
  • 4 jaja
  • malo kisele vode
  • malo maslinovog ulja

Umutite smesu od jaja, sira, kajmaka i kisele vode, a zatim dodate seckanu blitvu. Nju možete pre toga da poparite, mi ovog puta nismo i super se skuvala u samoj smesi.

Pitu sa sitom nikada ne uvijamo, već uvek gužvamo kore. Stavite dve kore na dno pa onda ubacujete “gomilice”. Pocepate kore na manje delove zgužvate i ubacite u smesu, pa u pleh.

Kada ja pravim pitu, uvek stavim dve kore preko ovih zgužvanih da bi se postarala da ne izgore. Ukoliko se i desi da mi gornja kora potamni, jednostavno je skinem posle pečenja i imam savršenu pitu. Ali pošto je tetka veteran, ona to ne radi. I do sada nije imala peh.

hrono-kuhinja-kuvar-ana-cubela

Prijatno!

 



Ostavite komentar