Kuva i piše: Ivana Milić Rešila sam i ja da pošaljem jedan posni recept. U …
Kuva i piše:
Ana Ćubela
Najviše volim pite bez kora, koje se prave po sistemu “smuti pa prospi”.
Za ovo jelo vam je potrebno:
- 1 šolja prosa (ona mala od 2 decilitra)
- 4 jaja
- 5 ili 6 kocki smrznutog spanaća (može i svež)
- malo fete (može i bez nje)
- 2 kašičice kapara
- 3 kašike maslinovog ulja
- so, biber
Proso prethodnu noć dobro operete i potpote u vodu, da bi se preko noći eliminisala fitinska kiselina. I tako bi trebalo da pripremate sve žitarice.
Ujutru sam tu vodu prosula, dodala dve šolje (od 2 decilitra) nove vode, malo je posolila i pustila da vri par minuta. Onda bi proso poklopila i sklonila sa ringle. Za 15 minuta će nabubreti i upiti svu vodu.
Umutila sam jaja, dodala ulje, spanać, proso, kapare i malo fete. Sir možete da preskočite da ne bi bilo komplikovano jelo, ja sam htela da očistim frižider od zaostataka.
Sve sam umešala i presula u tepsiju u koju sam stavila pek papir.
Pekla sam 20 minuta na 220 stepeni.
Ako koristite svež spanać, samo ga poparite i iseckajte.
Prijatno!
Ide uz jagnjeću kapamu……
Jutros sam pravio za doruchak. svi su se odusevili.
Hvala za recept 😀
🙂 Obožavam proso u svim varijantama.
Dajte jos neki recept gdje ide proso. 😀
Ukucajte u Search proso, pojaviće se svi recepti.
Praziluk joj da odličan šmek!
Proso kao brasno..ili kao zitarica?
Hvala!))
Tamara
Zrna prosa.
koliko je to svezeg spanaca ili u kockama? kolicinski. posto ne znam kolike su smrznute kocke.